İstanbul'da Meksika rüzgarı

Meksika mutfağının İstanbul’daki adresi Ranchero Restaurant, sahip olduğu kokteyl menüsüyle bu yazın popüler adresleri arasında yer alıyor.

İstanbul'da Meksika rüzgarı

Binlerce yıllık Meksika mutfağının yerel tatlarını İstanbul’a getiren Ranchero, birbirinden özel kokteylleriyle de sıcak yaz günlerine Latin esintisi katıyor. Tarifini, Ranchero’nun işletmecisi ailenin Meksika’daki büyük annesinden alan ve başka yerde bulamayacağınız çok özel bir kokteyl olan “Ranch Melon”, mevsim meyveleriyle hazırlanan “Frozen Margarita” ve bir Meksika klasiği tekilayla yapılıp kaktüs figürlü özel bardaklarda sunulan içecekler, bu yazın popüler lezzetleri olmaya aday.

Meksika mutfağının İstanbul’daki gerçek adresi Ranchero Restaurant, sahip olduğu kokteyl menüsüyle de fark yaratıyor. İstanbul’un sıcak yaz akşamlarını Latin esintileriyle serinleten Ranchero’nun kokteyl menüsünde; “Ranch Melon”, “Frozen”, “Sangria” ve “Submarino” ile bir Meksika klasiği olan margaritalar yer alıyor.

Mevsim meyveleriyle hazırlanan ve tercihe göre margarita eklenerek ya da alkolsüz olarak servis edilen “Frozen”, sıcak yaz günlerine lezzet ve keyif katıyor. Meksika’nın yerel içkisi tekila ve bira karışımından oluşan “Submarino”, tadanlara farklı bir kokteyl deneyimi yaşatırken, bir Meksika klasiği olan ve kaktüs figürlü özel kesim cam bardaklarda sunulan margaritalar ise Ranchero’nun vazgeçilmez kokteylleri arasında başı çekiyor.

“Ranch Melon”u mutlaka deneyin

İstanbul'da hiçbir mekanda yapılmayan ve sadece Ranchero'ya özgü bir kokteyl olan Ranch Melon, ismini Ranhcero’dan, lezzetini ise mekanın işletmecileri Fatih ve Faruk Gonzalez Tanyeri’nin Meksika’da yaşayan büyükannelerinden geliyor. Meksika’da özel günlerde karaflarda hazırlayıp, misafirlere ikram edilen bu kokteyl, Ranchero’nun içecek menüsünde de yer alıyor.  İçerisinde kavun, muz, şeftali, blue curucao, limon suyu, şeker şurubu ve cardinal melon ile bol kırık buz yer alan Ranch Melon, özellikle bayanlar tarafından çok tercih ediliyor.

Suadiye ve Nişantaşı’nda hizmet veren Ranchero’nun birbirinden özel kokteylleri eşliğinde yaz akşamlarınıza dostlarınızla birlikte keyif ve lezzet katabilirsiniz.
 

Yorumlar