İsveç keki nasıl yapılır malzemeler nelerdir?

İsveç keki nasıl yapılır? İsveç keki için malzemeler nelerdir? İşte sizlere misafirlerinizi şaşırtacağınız bir tarif.

İsveç keki nasıl yapılır malzemeler nelerdir?

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için farklı bir o kadar da leziz İsveç kekini seçtik. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu içi yumuşacık keke hem siz hem de misafirleriniz bayılacak. İşte İsveç keki malzemeleri ve tarifi...

MALZEMELER

100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı Kakao

PÜF NOKTASI

Kekin kıvamı dağılabilir bir kıvamda olduğundan dolayı kek kalıbınızı iyice yağlayın veya kalıbın altına yağlı kağıt sererek pişirebilirsiniz. Piştikten sonra kalıptan dikkatlice çıkarın. Kekiniz piştiğinde içi ıslak ve hafif akışkan kıvamlı, dışı ise keserken dağılacak kadar gevrek olmalıdır. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirmenizde fayda olacaktır.

YAPILIŞI

Tereyağını eriterek soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar yüksek devirde çırpın. Un, vanilya ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırarak yumurta-şeker karışımına ekleyin ve güzelce karıştırın. Son olarak ılıyan tereyağını ekleyin ve karıştırın. 22cm'lik yuvarlak kalıba ya da 20 x 30cm'lik dikdörtgen kalıbı yağladıktan sonra, karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

 

Yorumlar