Izgara zeytin nasıl yapılır bol sarımsaklı tarif hayran bırakıyor!

Izgara zeytin nasıl yapılır? Izgara zeytin yapmanın püf noktaları nelerdir? Bir yiyen bir daha vazgeçemiyor! İşte pratik tarifi.

Izgara zeytin nasıl yapılır bol sarımsaklı tarif hayran bırakıyor!

Izgara zeytin nasıl yapılır? Izgara zeytin yapmanın püf noktaları nelerdir? Izgara zeytin için gereken malzemeler nelerdir? Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan zeytin çeşitlerine bir yenisini eklemeye geldik. Sabah kahvaltılarınızda eşsiz bir doyum sağlayacağınız nadir bilinen ızgara zeytin tarifi ile karşınızdayız! Bu eşşiz lezzeti evde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte elmaelma.com okurları için hazırladığımız o tarif...

MALZEMELER

½ kg yeşil taş kırma zeytin
5 tane acı kurutulmuş biber
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kekik
1 çay bardağı sızma zeytin yağ

Yapılış aşaması; Zeytinlerin bütünlüğünü bozmamaya gayret ederek, çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra zeytinleri tost makinesine koyun, kapağını kapatın ve üzeri kızarana kadar pişirin. Kurutulmuş biberi elinizin içinde kırarak kavanozun dibine atın. Kekik ve sarımsağı da atın. Izgara yaptığınız zeytinleri kavanoza koyun ve üzerine sızma yağı ekleyin. Bir kaç gün bekletip yemenizde fayda var. Biber, sarımsak ve kekiğin aroması iyice karışsın.Daha sonra dilediğiniz gibi bozulmasından korkmayarak tüketebilirsiniz.

Yorumlar