Jöleli tatlı nasıl yapılır görsel şölene hazır mısınız?

Jöleli tatlı nasıl yapılır? Jöleli tatlı tarifi nedir? Sizi çocukluğunuza götürecek bir tatlı tarifi olan jöleli tatlı ile karşınızdayız!

Jöleli tatlı nasıl yapılır görsel şölene hazır mısınız?

Jöleli tatlı nasıl yapılır? Jöleli tatlı tarifi nedir? Jöleli tatlı yapımı için gereken malzemeler nelerdir? Jöleli tatlı yapmanın püf noktaları nelerdir? Elmaelma.com olarak tatlı tariflerimiz arasından sizin için jöleli tatlı tarifini seçtik! Yapımı oldukça basit ve pratik olan bu tatlıyı sizde evde pratik bir şekilde yapabilir bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELERİ

Muhallebisi için:
5 su bardağısüt
5 yemek kaşığıtoz şeker
5 tatlı kaşığımısır nişastası
2 adetdamla sakızı (2 küçük parça)
1 tatlı kaşığıvanilya özütü
Jöle katı için:
1 paketçilek aromalı toz jöle karışımı
2,5 çay bardağısıcak su
2,5 çay bardağısoğuk su

Yapılış aşaması; Jel görüntüsünü alacak çilek jölesini hazırlamak için; çilek aromalı toz jöle karışımını çelik bir karıştırma kabına boşaltın.
Öncelikle sıcak su katıp toz karışımı tamamen eriyene kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Karışım tamamen eridiğinde soğuk suyu katıp karıştırma işlemini sürdürün.
Dilimli, cam bir kek kalıbına aldığınız karışımı, bir an önce soğuyup toparlanmaya başlaması için buz dolu bir kase üzerine oturtun. Aralarda karıştırmayı sürdürün. Eğer meyve dilimleri katmayı düşünüyorsanız doğru yerdesiniz.
Arzuya göre meyve dilimleri kattığınız jöle karışımının üzerini düzelttikten sonra soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
Tatlının muhallebisi için; soğuk süt, mısır nişastası, toz şeker, vanilya özütü ve damla sakızını derin bir tencereye aktarın.
Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırdığınız muhallebi harcını, kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra buz dolu bir kase üzerine alıp soğutun.
Hazırladığınız muhallebiyi dolapta bekleyen jöle katı üzerine yayıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Yeniden soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırdığınız tatlıyı bir saat kadar beklettikten sonra ters çevirip dikkatli bir şekilde tabaklara servis edin.

Yorumlar