Kabak çorbası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir bu lezzete bayılacaksınız!

Kabak çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kış günlerinde içinizi ısıtacak bu enfes lezzeti mutlaka denemelisiniz!

Kabak çorbası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir bu lezzete bayılacaksınız!

Kabak çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kış günlerinde isinizi ısıtacak bu enfes lezzete sofralarınızda yer açmaya ne dersiniz? Tam bir şifa kaynağı olan bu çorba tadıyla mest ediyor. Siz de aynı çorbaları yapmaktan sıkılıp yeni bir çorba tarifi istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile kabak çorbası tarifi! 

MALZEMELER: 

4 adet orta boy kabak,1 adet büyük boy kuru soğan,2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı un,1 su bardağı soğuk süt, 4 su bardağı soğuk tavuk suyu,1/2 su bardağı süzme yoğurt,1/4 demet dereotu,1 çay kaşığı tuz,1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi

HAZIRLANIŞI: 

Bol suda yıkayıp uç kısımlarını aldığınız kabakların kabuklarını incecik soyun. Dört tarafından uzunlamasına kestiğiniz kabakların orta kısımlarında kalan çekirdekli kısımları kullanmamak üzere bir kenara ayırın. Etli kısımlarını kullanacağınız kabakları, küçük parçalar halinde doğrayın. Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Dereotunu kıyın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı hafif bir renk alana kadar soteleyin. Kabakları ekleyip soğanlarla birlikte soteleme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
Derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave ettikten sonra kokusu çıkana ve köpürene kadar yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Soğuk sütü azar azar katıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Soğuk tavuk suyu ve süzme yoğurt ilave ettiğiniz çorba karışımını, kuru soğanla birlikte sotelenmiş kabak ilavesiyle kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Son olarak kıyılmış dereotu, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz eklediğiniz kabak çorbasını bir taşım daha kaynattıktan sonra blenderdan geçirin.
Sulu bir püre kıvamını alan ve süzme yoğurt ilavesiyle rengi açılan kabak çorbasını servis kaselerine paylaştırdıktan sonra birer yemek kaşığı ince çekilmiş ve kavrulmuş ceviz içi ya da maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis edin. Dumanı üzerinde çorbayı sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar