Kabak şayan tarifi cevizli muhteşem lezzet!

Kabak şayan nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kabağın en lezzetli haline sofralarınızda yer açmaya ne dersiniz? Bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz!

Kabak şayan tarifi cevizli muhteşem lezzet!

Kabağın en lezzetli haline sofralarınızda yer açmaya ne dersiniz? Kabak sevmeyenlere bile kabağı sevdirecek bir lezzet olan kabak şayan misafirlerinizi ağırlamak için mükemmel bir öneri olabilir. Çok zahmet vermeyen bu tarifle sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Peki kabak şayan nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile kabak şayan tarifi! 

MALZEMELER:

4 yemek kaşığı zeytinyağı,4 adet rendelenmiş kabak,1 dişsarımsak
(ezilmiş),1,5 su bardağı süzme yoğurt,1 yemek kaşığı zeytinyağı(yoğurt için),1 kahve fincanı su,1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı zeytinyağı,1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi,1/2 yemek kaşığı kuru nane, 1/2 yemek kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI: 

Bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte rendelenmiş kabakları soteleyin. Suyunu salıp çektikten sonra ocaktan alın. Ayrı bir küçük tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı, kuru nane ve pul biberle birlikte dövülmüş cevizleri kavurun ve ocaktan alın. Ardından bir kasede süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Pişirmiş olduğunuz kabakların 3'te 1'ini yoğurdun içerisine ilave edin ve  1 çay kaşığı tuz ekleyip güzelce karıştırın. Kabaklı yoğurt karışımını servis edeceğiniz tabağa alın. Üzerine geriye kalan kabakları ve kavurduğunuz baharatlı cevizi ekledikten sonra kabak şayan hazır. Afiyet olsun!

 

 
Yorumlar