Kabaran saçlara ne yapmak gerekir?

Saçlarınız bir türlü şekil almıyor ve sürekli özgürlüklerini mi ilan ediyorlar? Sizler için 5 küçük tüyomuz var...

Kabaran saçlara ne yapmak gerekir?

Bakımlı ve güzel görünmek biz kadınlar için çok önemlidir, özellikle sosyal ortamda bulunanlar görünümlerine her zaman çok fazla dikkat ederler. Fönsüz, makyajsız, ojesiz asla dışarı çıkmazlar. İçlerinde en zor olanı saç bakımıdır, hava kirliliği, genetik yapı, yıpranmış saçlar vs. elektriklenmeyi tetikler ve saçlarımız kabarır, şekil almaz! İşte böyle durumlar için sizlere 5 tüyp hazırladık! Mutlaka denemenizi öneririz...

1.Kabaran saçınıza en iyi gelecek şey saçınızı mümkün olduğunca nemli tutmaktır. Bu nedenle saç kremi ve ısıya karşı koruyucu serumlar kullanmayı ihmal etmeyin.

2.Her banyoda şampuanla yıkamadan sonra mutlaka saç kremi kullanın. Saç kremini özellikle saç uçlarına doğru uygulayın ve kısa bir süre saçta bekletip öyle durulayın. Banyodan sonra saçınızı kurulamak için mikro fiber özellikli havluları tercih edin.

3.Kuru ve kabaran saça sahipseniz saçınızı çok sık yıkamayın. Bu tip saçlar her gün yıkandığında özelliğini kaybedebilir, bu nedenle en ideali üç günde bir yıkamak olacaktır. Diğer saç tiplerine nazaran havadaki nemi daha çok emen kuru saçlarda kabarma meydana gelir ve bu hoş olmayan bir görünüm yaratır.Bu nedenle saçınıza her banyodan sonra nemlendirici saç bakımı ürünleri kullanmaya özen gösterin.

4.Bu saç tiplerinde saç kurutma makinesi, düzleştirici gibi saça yüksek ısı veren ürünleri kullanmadan önce mutlaka ısı koruyucu sprey veya serum uygulayın. Saçınız için iyon özellikli kurutma makineleri ve şekillendiricileri tercih edin. Bu tip ürünler saçınızı kolay taramanızı sağlarken, elektriklenmeyi de önler.

5.Saçlarınızı akşamdan yıkayıp şekil vermenizi öneririz. Şekil verdiğiniz saçlarınızı hafifçe toplayın ve o şekilde yatın. Sabah kalktığınızda saçınızı açıp gerekli yerleri düzeltin. Bu yöntemle saçınızın kabarıklığı azalırken aynı zamanda daha doğal bir görünüme kavuşacak.

Yorumlar