Kabaran saçlara doğal çözümler nelerdir?

Özellikle dalgalı saçlı kadınlar her banyo yaptıktan sonra kabarık saçlarından şikayet ederler. İşte sizlere 3 malzemeyle kabarık saçlarınız için çözümler...

Kabaran saçlara doğal çözümler nelerdir?

Kabaran, elektriklenen saçlar kadınların korkulu rüyası haline geliyor. Gece banyo yapıp yattıktan sonra sabah kalktığınızda kabarmış ve şekle girmeyen saçlarınızdan bıktınız mı? Saçınızı düzleştirmeden duramıyorsunuz ve saçlarınız sürekli yıpranıyor mu? İşte kabaran saçlara doğal çözümler.

ZEYTİNYAĞI SAÇ KABARMASINA BİREBİR

Saçların yıpranmış olduğunun göstergesi olan aşırı kabarmayı önlemek için sadece zeytinyağı yeterlidir. Marketten alınan rafine olan zeytinyağları asidiktir. Saça zarar verebilir. Bu yüzden doğal olanı tercih etmelisiniz. Saçınız için yeterli miktar zeytinyağını ben mari usulü ya da mikrodalgada ılık sayılacak bir sıcaklığa getirerek, diplerine masaj yaparak yedirin. Ilık tercih edilmesinin nedeni vücut sıcaklığında olması ile kolaylıkla gözeneklerden içeri girerek saç köküne nüfuz etmesidir.  Bir miktar uçlara da sürerek, bir fırça veya tarak yardımıyla yayılmış olduğundan emin olun. Streç film ve havlu içine sararak en az yarım saat bekletin. Tercihen gece yapıp, sabaha kadar bu şekilde de uyuyabilirsiniz. Daha sonra sabah önce ılık sonra soğuk su ile durulayın. Aynı uygulamayı Hindistancevizi yağı ile de yapabilirsiniz.

YUMURTA-MAYONEZ-LAVANTA

Saçınızın uzunluğuna göre hazırlayacağınız yarım su bardağı mayonez ve 1 yumurta akından oluşan karışım saçlarınıza pürüzsüz bir görünüm sağlar. Saç dipleri dahil tüm saça yedirilir. 20 dakika bekletilip, önce ılık sonra soğuk su ile durulanır. Yumurtanın kokusu saçımdan bir türlü gitmiyor diyorsanız, maskeyi hazırlarken içine birkaç damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Banyoda uygulayacağınız bu tarifte ise bir fıs fıslı şişeye ihtiyacınız olacak. Bunun için 1 su bardağı mayonez, yarım bardak elma sirkesi, aynı su bardağının çeyreği kadar süt ve yarım su bardağı suyu ekleyip, şişeyi iyice çalkalayıp, malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Saçınızı şampuanlayıp kirden arındırdıktan sonra saç dipleriniz dâhil, karışımı tüm saça püskürtün. Saçınızdan durulamayıp, suyunu sıkarak banyodan çıkın. Daha sonra saçı havlu ile temas etmeden kurumaya bırakın. Kalan karışımı buzdolabında saklayabilirsiniz.

BEBEK YAĞI

Saçlarınız çok kabardığında kendinize yaratacağınız en pratik çözüm ise bebek yağıdır. Bir miktar avucunuza alıp, kabaran saça yedirmeniz yeterlidir. Daha sonra fırçayla saçınızı taramayı ihmal etmeyin. Bebek yağını saç diplerine değdirmemeniz gerekmektedir. Özellikle banyodan sonra, saç nemliyken uygulanması önerilir.

Yorumlar