Kadayıflı irmik pastası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enfes bir tat!

Kadayıflı irmik pastası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Tadına doyamayacağınız harika bir tarifle karşınızdayız! Bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz!

Kadayıflı irmik pastası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enfes bir tat!

Kadayıflı irmik pastası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Bugün size tadına doyamayacağınız enfes mi enfes bir tarif hazırladık. Pasta yapmak genellikle yorucu ve meşakatli bir iş olarak görülmektedir. Ama bu tarifle bu düşüncenizi yıkacağımıza inanıyoruz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifi denemeye ne dersiniz?  İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile kadayıflı irmik pastası tarifi! 

MALZEMELER: 

1 yemek kaşığıtereyağı, 2 yemek kaşığı toz şeker,100 gram kavrulmuş kadayıf, 1/2 su bardağı ceviz içi

Muhallebisi için:

1/2 litre süt, 5 yemek kaşığı irmik, 5 yemek kaşığı toz şeker,1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI: 

Bir tavaya tereyağını alın ve yağ eriyince içine 2 kaşık toz şekeri ekleyin. Birkaç dakika kavurun ve ardından tel kadayıfı ilave ederek, yaklaşık 3-4 dakika daha karıştırarak kavurun. Son olarak ceviz içini ekleyin ve karıştırıp, ocağın altını kapatın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Bir tencereye muhallebisi için gerekli olan sütü, toz şekeri ve irmiği alın. Ocağın altını açın ve kaynayana dek sürekli karıştırın
4. Kaynamaya başladıktan sonra yoğunlaşana dek yaklaşık 3-4 dakika daha karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kapatın ve içine vanilyayı ekleyin. Vanilya eriyene dek karıştırın. Bir servis tabağına en küçük boy kelepçeli çemberi ya da en küçük boy pasta çemberini yerleştirin. Kavurduğunuz kadayıfı üçe bölün ve bir parçasını zemine döşeyin. Üstüne ikiye ayırdığınız muhallebiyi yayın ve üstüne tekrar kadayıf döşeyin Bir kat daha muhallebiyi dökün ve en üstü tekrar kadayıfla güzelce kaplayın. Oda ısısında soğuduktan sonra, 1-2 saat de buzdolabında bekletin. Servis edeceğiniz zaman, kelepçeli kalıbı ya da pasta çemberini dikkatlice çıkartın. Nar taneleri ya da mevsimine göre çilek, kivi gibi meyvelerle süsleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.

Yorumlar