Kadın bedenine zarar veren kıyafet ve aksesuarlar nelerdir?

Kadınların vazgeçilmez moda ve aksesuar tutkusu ne yazık ki bazı durumlarda sağlığın bozulmasına neden olabiliyor! İşte sağlığınızı etkileyen o seçimler...

Kadın bedenine zarar veren kıyafet ve aksesuarlar nelerdir?

Her yıl değişen moda ile beraber yaşantımızda işe, okula giderken tercih ettiğimiz kıyafeler ve aksesuarlar değişiyor. Ancak bazı noktalarda uzmanların bazı seçimlerin sağlığı olumsuz yönde etkilediği ve bu seçimlerde dikkat edilmesi gerektiği söylenmektedir. Kıyafet ve aksesuar seçimlerinizde bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Hadi gelin o noktaları beraber inceleyelim...

DAR PANTOLONLAR BEDENİNİZİ TEHTİT EDİYOR!

Kalçalarınızı ve bacaklarınızı sıkı göstermenin yolu dar pantalonlara biraz ara vermeye ne dersiniz? Çünkü bedeninizi tehtit eden kıyafetlerden bir tanesi de dar pantolonlar ilk sırada yerini alıyor! Vücudu güzel gösteren bu pantolonlar sinir sıkışmasına neden oluyor. Bu noktada güzellik mi yoksa sağlık mı derseniz tercih kesinlikle sağlıktan yana olmalı! Aksi taktirde kullanımında bir süre sonra olmayan göbek oluşumuna da neden olabiliyor dikkat!

VÜCUT ŞEKLİNİ BOZAN TOPUKLU AYAKKABILARA DİKKAT

Kadınların ilgi alanlarının 1 numaralı alanı olan topuklu ayakkabılar ne yazıkki dikkatli olmanız gereken bir diğer tercih! Uzun süreli ve yaşamda sürekli olarak topuklu ayakkabı kullanımı vücutta şekil bozukluklarına neden oluyor. Ayağınızın yere tam basmanızı engelleyen topuklu ayakkabılar diz ve bel bölgesinde sorunlara neden oluyor. Aynı zamanda ayaklarınızın eğik durması ayak parmaklarınızın yamulması ve tırnak yapınızın bozulmasına da neden olmaktadır. Her ne kadar dışarıdan basit bir sorunmuş gibi görünsede vücudun dengesinin bozulmasına neden olan topuklu ayakkabılar omuriliğinin bozulmasına neden oluyor.

YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULMANIZA NEDEN OLAN KORSELER...

Güzel fit bir görünüm elde etmeye yardımcı olan korseler bütün vücudunuz etkilediğini biliyor muydunuz? O çok beğendiğiniz incecik elbiselerin içerisine girmek için kullandığınız korseler kan dolaşımını engelleyerek organlarınızın nefes almasını engellemektedir. Aynı zamanda omurgaya basınç uyguladığı için duruş bozukluklarına sebebiyet veriyor.

GÖSTERİŞ İÇİN TERCİH EDİLEN AĞIR AKSESUARLARA DİKKAT!

Son zamanların trendi olan büyük takılar sağlık problemine neden oluyor. Özellikle boynunuza taktığınız büyük ağır takılar bir süre sonra günlerce süren boyun ağrılarına neden oluyor. Bu tarz aksesuar kullanımı boynunuzu ve dik durmanızı engellemektedir. Aynı şekilde kulaklarınıza taktığınız büyük küpeler kulak memenizin yırtılmasına neden olabiliyor. 

KEMER KULLANIMLARINIZA DİKKAT!

Zaman zaman kemerle yaptığınız kombinlerinizde karın kısmınızı gereğinden falza sıkıştırdığınız için farkında olmadan çeşitli mide rahatsızlıklarına neden olabilirsiniz. Aynı zamanda yanlış kullanımı sonucunda göbek bölgenizde yağlanmaya neden olabiliyor.

Yorumlar