Kadın hastalıklarından 3 adımda korunma yolları!

Kadın hastalıklarının önüne geçebilmek için elmaelma.com okurları için bugün 3 adımda kadın hastalıklarında korunma yollarını hazırladık.

Kadın hastalıklarından 3 adımda korunma yolları!

Kadın hastalıklarında rahim ağzı kanseri, yumurtalık kistleri gibi risk taşıyan ölğümcül hastalıklardan kendinizi koruyabilmeniz için belirli kriterleri yerine getirmelisiniz. Ancak konu saplık olunca her konuda aynı olan dikkat etmemiz gereken temel madde ise eken tanıdır. Tedaviyi kolaylaştırmak ve önlemini alabilmek adına bu maddeyi dikkate almalısınız. Bugün elmaelma.com okurları için 3 adımda kadın hastalıklarından korunma yollarını derledik.

1) JİNEKOLOJİK MUAYENEYİ UNUTMAYIN!

Yaşamınızda alışkanlık haline getirmeniz gereken temel şeylerden bir taneside düzenli olarak muayene olmanızdır. Ancak muayene de kendi içerisinde ikiye ayrılmaktadır. İlki, henüz herhangi bir hastalığınız bulunmamasına rağmen rutin kontrollerdir. Eğerki bu kontrollerde yeni başlamış bir hastalığın gözlemlenmesi sonucunda anında müdahale edilebilmesi açısında oldukça önemlidir. İkincisi ise, yanlış alışkanlıklar sonucunda olan bir hastalığın önlemini alınabilmesi adına düzenli olarak yapılması gereken kontrollerdir. 

2) RAHİM AĞZI KANSERİ İÇİN TARAMA TESTLERİNİZİ YAPTIRMAYI UNUTMAYIN!

Her geçen yıl rahim ağzı kanserine yakalanan kadın sayısı artmaktadır ve bu hastalıkların çoğu düzenli olarak muayene edilmemesi sonucunda oluşan ve hastalığın ilerleyen evrelerinde teşhis koyulmaktadır. Bu noktada yılda bir kez düzenli olarak yaptırlamsı gereken 'Pap Smear Testi' yapılarak henüz oluşmamış veya oluşmaya yüz tutmuş kanser hücrelerini yakalayabilmektedir. Her kadının mutlaka her yıl yaptırması gereken bu testi ihmal etmemelisiniz.

3) BELİRTİLERDE DOKTORA BAŞVURUN!

Rutin olarak kendi bedeninizi her halukarda konrol etmeli ve bedeninizi iyi tanımalısınız. Aksi taktirde herhangi bir belirtide doktorunuza başvurmalısınız. Belli başlı kadınlarda görülen işte o belirtiler...

Genital bölgede sürekli olarak akıntı olması, kasık ağrısının olması, cinsellik esnasında ağrı olması ve yanma hissi, jinekolojik enfeksiyon belirtileri olabilir. Adet dönemlerinde şiddetli ağrı ve adet dönemlerinde kanamanın çok fazla olması, rahmin karından elle hissedilebilr büyüklüğe ulaşması olabilir. Aynı zamanda cinsellik sonrasında kanama olması ve genital bölgede kokulu akıntı olamsı rahim ağzı kanserinin belirtisi olabiliyor.

Yorumlar