Kadınlar regl döneminde neden sinirli olur her şeyin sebebi bu hormonmuş

Kadınlar regl döneminde sinirli olur? Regl döneminde kadınların hangi hormonlarında değişiklikler olur? İşte cevaplar...

Kadınlar regl döneminde neden sinirli olur her şeyin sebebi bu hormonmuş

Regl olmadan önce, olduktan sonra ve bitiş aşamasında kadınlar pek çok sorunla karşı karşıya kalır. Özellikle "regl döneminde kadınlar neden sinirli olur?" sorusunu herkes merak etmiştir. Regl döneminde kadınların sinirli olmasının nedeni tamamen hormonlardaki değişikliklerden kaynaklanmaktadır. İşte regl döneminde sinirli olmanın nedenleri...

REGL DÖNEMİ ÖNCE ŞÖYLE:

Hipofiz bezi beyinden yumurtalıklarımıza uyarı salgılıyor , yumurtalıklar en olgun yumurtayı alıp fallop tüpüne atıyor. Rahim kanalına ulaşması birkaç gün sürebiliyor. Östrojen hormonu rahmin iç duvarına sinyal gönderip embriyo için alan oluşturuyor.

TATLI İSTEMEMİZİN DE NEDENİ VAR

Göğüslerde de şişkinlik meydana gelmeye başlıyor. Progesteron hormonu tüm dengemizi alt üst ederek bizi asabiyet ve anksiyeteye itiyor. Bu hormon ve östrojen rahmi hazırlarken bağırsaklarda gevşeme, şişkinlik gibi durumlar oluşabiliyor.
Aynı zamanda insülin sebebi ile yemek yeme ve tatlı besinlere hassasiyet başlıyor.

KAN KAYBI 70-80 ML BULUYOR

Yumurtalarımız döllenmeyince , östrojen ve progesteron hormonumuz düşüyor.
İçerideki fazla kan ve doku temizlenirken sancı yaşamamıza neden olabiliyor. Bir kadın regl döneminde 70-80 ml kan kaybı yaşıyor.

REGL SONRASI 

Artık yumurtalar bir sonraki döngü için hazır ! Tüm sinir sisteminiz yerinde , ve siz kıyafetlerinizin içinde eskisi gibi rahatsınız.

Yorumlar