Kadınlarda mastürbasyonun faydaları sizi kısırlıktan koruyacak!

Kadınlar mastürbasyon yapar mı, kadınlarda mastürbasyonun faydaları nelerdir? Mastürbasyon yapmanın faydaları elmaelma.com' d sizlerle!

Kadınlarda mastürbasyonun faydaları sizi kısırlıktan koruyacak!

Kadınlar mastürbasyon yapar mı, kadınlarda mastrübasyonun yararları nelerdir? gibi soruların cevapları elmaelma.com'un sizler için derlediği bu haberde!  Bilimsel olarak "kişinin tatmin için cinsel organlarını el ya da başka araçlar kullanarak uyarması" olarak tanımlanan mastrübasyon için uzmanlar,  vücuda, sağlığa yararlı, keyifli bir deneyim olduğunu ileri sürmektedirler. İşte sizler için mastürbasyonun faydaları!

ADET DÖNEMİNDE CİNSEL DÜRTÜLER ARTIYOR!

-Uzmanlar mastürbasyonun özellikle adet dönemindeki ağrılarını önleyebildiğini ve adet dönemindeki genel rahatsızlık hissini azaltabildiğini söylüyor. Uzmanlar orgazm anında kanda oluşan kimyasalların adet sırasında bir ağrı kesici görevi olduğunu, genital bölgedeki bsakı ve rahatsızlığı azalttığını söylüyorlar. Adet döneminde kadınlarda daha fazla cinsel dürtü olduğunu ve mastürbasyonun hem psikolojik hem de fiziksel rahatlama getireceğini savunuyorlar.

KISIRLIĞA KARŞI KORUYOR

-Erkeklerde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım sağlarken kadınlarda da mastürbasyonun kısırlığa yol açabilecek endometriyozisi ve idrar yolları hastalıklarını önlediğine işaret ediyor.Mastürbasyonun kadınlarda rahim ağzını açıp, mukus ve rahim ağzı sıvılarının salgılanmasıyla enfeksiyonları önlediği kaydediliyor. Mastürbasyon düzenli cinsel rahatlamayla insan psikolojisini düzeltip, stres düzeylerini azaltmasıyla bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunuyor.

STRESE İYİ GELİYOR!

Uzmanlar "Mastürbasyon hem biyolojik hem de psikolojik anlamda sağlık açısından genel olarak iyi olduğu, endorfin ve katekolamin hormonlarının stres düzeylerini artırıp moralimizi düzelteceği görüşündedirler.

PARTENRİ OLANLAR DİKAT!

Partneri olanlar içinse uzman açıklamaları biraz daha farklı. Partnerinizle aranızda cinsel yaşama dair sorunlar varsa mastürbasyon ilişkinizi daha a olumsuz önde etkileyebilir. Aranızda sorun yoksa bile cinsel yaşamınıza zarar verebilir.

 

 

 

Yorumlar