Kadınların güzellik sırları...

Her ülkenin kadınlarının kendine has güzellik sırları vardır, bakalım farklı ülkelerden kadınların güzellik sırları neler?

Kadınların güzellik sırları...

Hepimizin bildiği bir söz var; ''Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır!'' düzgün bir bakım ile bütün kadınlar güzelleşebilir, peki nasıl bir bakım? Her ülkenin kendine has bakım sırları var. Rusların bebek gibi olan ciltleri, Brezilyalıların esmer tenleri gibi... Tüm dünyada konuşulan ülkelere özgü bakım sırlarını sizler için derledik...

AVUSTRALYA

Avustralyalı kadınlar kepek sorununa karşı çay ağacı yağı kullanıyorlar. Şampuana eklenen bir iki damla çay ağacı kafadaki tüm kaşıntı ve kepeği önlüyor.

BREZİLYA

Yulafın hem cilt hem de sağlık için faydalı olduğunu bilmeyen yoktur. Güneşin bol bol yüzünü gösterdiği Brezilya'da kadınlar, güneş yanığının acısını hafifletmek için ciltlerine yulaf ezmesi sürüyor. Brezilyalı kadınlar ayrıca her fırsatta ıslak kum ile kalça ve bacak bölgelerine masaj yapıyor. Bu masaj kan dolaşımını hızlandırarak selülitlerin kısa zamanda yok olmasını sağlıyor.

KOLOMBİYA

Avokado, Kolombiyalı ve Latin kadınların en büyük güzellik sırrı. Kolombiyalı kadınlar, gür ve parlak saçlar için avokado püresi, muz püresi ve bir kaşık zeytinyağını karıştırarak saçlarına sürüyor.

KOSTA RİKA

Gözenek görünümünü azaltmak ve cildin canlı durmasını sağlamak için Kosta Rikalı kadınlar su ve portakal suyunu yarı yarıya oranla karıştırarak yüzüne sürüyor.

İSKANDİNAV ÜLKELERİ

İskandinav kadınlar ciltlerine güzellik katmak için asla güneşlenmiyor hatta güneşten olabildiğince uzak duruyorlar.

MISIR

Kleopatra süt banyosunun muciti olarak biliniyor. Hal böyle olunca Mısırlı kadınlar da bu geleneği sürdürmeye devam etmiş. Mısırlılar Küvete 2 litre süt ve 100 gram bal ekleyip, 20 dakika boyunca küvette kalıyorlar. Böylece ciltleri daha esnek ve yumuşak oluyor.

İSPANYA

spanyollar, saçlarına kızıllık katmak için kızılcık suyunu saçlarına sürüyor. İspanyol kadınların bir başka güzellik sırrı ise patates! Gözaltı morluklarını azaltmak için ince ince kesilmiş patates dilimlerini 10 dakika boyunca gözaltlarında bekletiyorlar.

RUSYA

Rus kadınlar gergin bir cilde sahip olmak için yulaf ezmesini su ile karıştırıp yüzlerine uyguluyor.

Yorumlar