Kafayı rahatlatmak için ne yapmalı nefes alış verişlerinizi kontrol edin!

Kafayı rahatlatmak için ne yapmalı? Çevresel faktörler ve günlük hayatta yaşadığınız sıkıntıları bir nebze unutmak ve rahatlayabilirsiniz!

Kafayı rahatlatmak için ne yapmalı nefes alış verişlerinizi kontrol edin!

Yaşantımızda hemen hemen hepimiz bilinç dışına çıkarak kendimizi daha rahatlamış ve olayları sindimiş hissederiz. Çevresel faktörler, günlük yaşantının verdiği yoğun tempo zaman zaman ruhsal olarak yorulabilir ve yıpranabilirsiniz. Olumsuz bu ruh halinden kurtulmak için çeşitli yöntemler deneyebilirsiniz. Kendinizi daha iyi hissetmek ve sıkıntılardan bir süre uzaklaşmak için doğru nefes kontrolü, yoga, dans gibi yöntemler sayesinde ilaç kullanmadan doğal yöntemleri deneyebilirsiniz!

DOĞRU NEFES ALIP VERİN!

Nefes almak yaşamın devamı için oldukça önemlidir. Ancak sadece nefes alıp vermek yetmez. Doğru nefes kontrolü ile kendinizi sakinleştirebilirsiniz. Çoğu zaman gün içerisinde farkında olmadan nefesimizi tutuyoruz. Vücuda doğru nefe alıp vermek vücudunun organların oksijen alması demektir.  Vücuda doğru giren oksijen daha iyi hissetmenizi sağalayarak daha sağlıklı düşünüp karar vermenize yardımcı olacaktır.

MEDİTASYON!

Günlük 15-20 dakika kadar vaktinizi ayırıp alışkanlık haline getirdiğinizde kafanızın rahatladığını ve sürekli olarak kafaya takılan sorunların üstesinden geldiğinizi görebilirsiniz. Meditasyon yaparak gündelik sorunlarınızın üstesinden gelerek kafaya gereğinden takılmaması gereken sorunları minimuma indirebilirsiniz.

ÇILGINLAR GİBİ DANS ETMEK!

Dans etmek için illa bir mekana gitmenize gerek yok! evde müziği son ses verip kendinizden geçene kaar dans etmeyi denediniz mi hiç? Müziğin ritmine göre attığınız her bir adım bücudunuzda endorfin üremesini ve bilinç yaratmanızı sağlamaktadır. 

KUNDALİNİ YOGA

Ruhsal rahatlamaya yönelik en etkili yöntemlerden biride kundalini yogadır. Nefes teknikleri ve hareketler sayesinde içinde bulunduğunuz olumsuzlukları bir kenarda bırakıp kendinizi iyi hissetmenizi sağalayacaktır. Yoga esnasında  nefes almak ve hareket etmek varlığınızı hissetmenize yardımcı olacaktır.

Yorumlar