Kahkül kestirmeden önce kendimize sormamız gereken sorular nelerdir?

Saçlarınızda bir değişiklik mi istiyorsunuz? Mesela Kahkül gibi, kestirmeden önce yazımızı mutlaka okuyun!

Kahkül kestirmeden önce kendimize sormamız gereken sorular nelerdir?

Biz kadınlar herşeyden çabucak sıkılıyoruz. Özellikle duygusal çöküntüler yaşadığımız zaman hemen kendimizde bir değişikliği gidiyoruz. Bu değişikliklerin başında saçlarımız geliyor. Duygu geçişlerinde hemen saçlarımızda farklılık yapmak istiyoruz. Kestiriyor, boyatıyoruz. Diyelim ki saçımızı kahkül kestirmeye karar verdik, hemen gidip kestirmelimiyiz? Hayır tabiki, önce kendinize sormanız gereken bazı sorular var! İşte o sorular...

Saçlarınızla ne kadar ilgilisiniz? 

Kahkül bakımlı insan işidir. Eğer saçlarınızı şöyle bir toplayıp hızlıca kendini dışarıya atan bir tipseniz kâkülden uzak durmalısınız. Çünkü o kahkül bakım ister, her sabah kalktığınızda düzeltmek ve fön ister. Bakamayacağınız kâkülü kestirmeyin. Çünkü bir süre sonra sizin için bir tarz değil bir eziyete dönüşecek. 

Yüz tipinize hangi kahkülün gittiğini biliyor musunuz? 

Diyelim ki her türlü sıkıntıyı göze aldınız, neyse fönü çekeriz dediniz. O halde sıra yüz tipinize uygun kahkülü bulmaya geldi. Eğer kare bir yüzünüz varsa gözlerinize kadar inen kahkülleri tercih etmelisiniz. Yüzünüz kalp şeklindeyse yana doğru perçemler, yuvarlaksa da tutam tutam duran kahkül modellerini kullanabilirsiniz. Eğer oval bir yüzünüz varsa çok şanslısınız çünkü her türlü kâkül size yakışacaktır. 

Sabırlı biri misiniz? 

Diyelim ki kahkülleri kestirdiniz ve çok uzun bir süre de kullandınız. Ancak tadını aldınız ve artık uzatmak istiyorsunuz. İşte geldik işin en acılı kısmına. O kahkülü gözlerinizin altına kadar uzatmak deveye hendek atlatmaktan zordur. Eğer sabırsız biriyseniz her sıkıldığınızda o kâkülü bir daha kestirirsiniz ve sonsuza kadar kahküllü bir insan olarak yaşarsınız. Bu döngüye girmemek için sakin olun ve toplayarak, tokalarla çeşitli şekiller yaparak atlatmaya çalışın. 

Başınıza gelebileceklere hazır mısınız? 

Kahkül kullanmanın bir diğer zorluğu yüzünüzün en yağlı yeriyle her gün temas etmesi sonucu ortaya sivilce ve bol yağlı bir görüntü gibi kötü durumları çıkarabilmesidir. Bu nedenle kahkülünüzü saçınızdan daha sık yıkamalı ve alnınızın sivilcelenmemesi için o bölgeyi daha sık temizleyip en azından geceleri havalanması için açık bırakmalısınız. 

Öğrenmeye istekli misiniz? 

Kahkül kullanmayı öğrenmek meşakkatli bir süreçtir. İlk kestirdiğinizde kuaförden çıktığınızda dünyanın en havalı insanı gibi hissedersiniz kendinizi. Ancak ertesi sabah uyandığınızda o kâküllerin hepsi ayrı bir yana bakar ve hayata küsersiniz. Ancak zamanlar kâkülünüzle nasıl başa çıkacağınız öğrenir ve her gün aynı görüntüye ulaşmayı başarırsınız. 

Yorumlar 1 yorum