Kahve maskesi nasıl yapılır gerekli malzemeler nelerdir?

Güzel oyuncu Bensu Soral'ın cildini kahve maskesine borçlu olduğunu açıkladıktan sonra popüler olan kahve maskesini sizler için hazırladık...

Kahve maskesi nasıl yapılır gerekli malzemeler nelerdir?

Ekranların güzel oyuncusu Bensu Soral bebeksi ve pürüzsüz olan cildini kahve maskesine borçlu olduğunu sık sık dile getiriyor. Hal böyle olunca herkes kahve maskesi yapmaya başladı!  ''Kahve maskesini nasıl yaparım?'' diyorsanız; Eğer yüzünüzde aşırı yağlılık ya da aşırı kuruluk gibi şikayetleriniz yoksa sade bir Türk kahvesi hazırlayıp içinde çok az kahve ve bolca telve olacak şekilde bırakıp yüzünüze doğrudan uygulayabilirsiniz. Başka bir malzeme kullanmadan hızlıca uygulayabileceğiniz bu yöntem tahmin edeceğiniz gibi en pratik olanı. Ancak  yüzünüzün fazla kuru olduğunu düşünüyorsanız yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar kahve telvesine 1 tatlı kaşığını geçmeyecek kadar zeytinyağı ekleyebilir ve karışımı bu şekilde cildinize sürebilirsiniz. Sürerken dairesel hareketlerle sürmeyi ve telvenin o pütürlü yapısının cildinize zarar vermemesi için yavaş yavaş uygulamayı unutmayın.

Aynı şekilde kuru ciltli olanlar bu uygulamayı zeytinyağı yerine 1 tatlı kaşığı yoğurt ya da bal kullanarak da uygulayabilir. Yağlı ciltlere gelirsek, yağlı ciltler için uygun olabilecek kahve maskesinin tarifi şöyle: 1 tatlı kaşığı kahve telvesi, 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve 1 yemek kaşığı yoğurt güzelce karıştırılır ve yine dairsel hareketlerle yüze hafifçe uygulanır.

Bu maskelerin her birini uygularken dikkat edilmesi gereken noktalara gelince: Öncelikle, telve sert uygulandığında cildi çizebileceği için kahve maskesini uygularken zarif davranmayı, maske karışımını parmak uçlarınızla cildinize yedirmeyi ve dairesel hareketlerle uygulamayı unutmamalısınız. Bu uygulamayı yaptıktan sonra maskeyi en az 10 dakika cildinizde bekletmeye, maskeyi ılık suyla güzelce duruladıktan sonra cildinize nemlendirici sürmeye ve haftada 1 kereden fazla yapmamaya da özen göstermelisiniz.

Yorumlar