Kahveye kaç şeker koyulur, kahvenin yanındaki su önce mi yoksa sonra mı içilir?

Geçmişten günümüze kadar gelen ve sıklıkla tüketilen geleneksel içeceğimiz türk kahvesini günlük hayatta hepimiz tüketiyoruz.

Kahveye kaç şeker koyulur, kahvenin yanındaki su önce mi yoksa sonra mı içilir?

Türk mutfağının önemli içeceklerinden olan geçmişten günümüze kadar gelen ve yerini koruyan türk kahvesi hakkında faydalarından tutun çeşitlerine kadar bir çok haber yazıp çizdik. Ancak kahve hakında akılda çok basit ama herkesi şaşırtan bazı sorular yer almaktadır. Her ne kadar kahvenin nasıl içilmesi veya nasıl yapılması hakkında belli başlı fikirlerimiz olsa da sıklıkla sorulan sorular arasında 'Kahveye kaç şeker konulmalı, kahvenin yanında tatlı olmalı mı, kahvenin yanında gelen su önce mi yoksa sonra mı içilmelidir?' gibi soruların cevaplarını sizler için derledik...

türk kahvesinin yanındaki su önce mi sonra mı içilir

KAHVEYE KAÇ ŞEKER KONUR?

Orta, şekerli ve sade olmak üzere 3 çeşit kahve çeşitimiz bulunmaktadır. Bunların içinde yapımı tabikide en kolay olan sade türk kahvesine fincan başına 1 tatlı kaşığı türk kahvesi ekleyerek ve fincan boyutuna göre su ilave ederek sade türk kahvesini yapabilirsiniz. Ancak durum orta şekerli türk kahvesini yapmaya geldiğinde durum biraz zorlayıcı olabilir. Bu noktada bardak başına bir küp şeker atarak orta türk kahvesi yapabilirsiniz. Şekerli kahveye ise kişi başına iki küp şeker ile elde edebilirsiniz. 

KAHVENİN YANINDAKİ SU ÖNCE Mİ YOKSA SONRA MI İÇİLİR?

Kahve hakkındaki ilginç ama bir o kadar da merak edilen sorulardan bir taneside kahvenin yanında ikram edilen su kahveyi içtikten sonra mı yoksa kahveyi içmeden önce mi içilmelidir? Bu noktadan sonra iş tamamen Türk kahvesi içme adabına kalıyor. Hazırlanan Türk kahvesini içmeden önce sudan bir yudum alıyorsunuz ve kahvenizi içmeden önce ağzınızın temiz olduğuna emin oluyorsunuz. Çünkü Türk kahvesi hem lezzeti hem de sohbetiyle çok özel bir içecek.

Eğer ağzınızda kahveden önce yediğiniz ya da içtiğiniz bir şeyin tadı kalırsa kahvenin tadını tam olarak alabilme şansınız yok. Bu yüzden ilk su yudumundan sonra kahveden de minik bir yudum alıyorsunuz. Kahvede ilk yudum; tanışma, ikinci yudum; alışma, üçüncü yudum; anlaşma demektir. Bir kahvenin iyi olup olmadığına karar vereceğiniz üç aşamayı gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Ancak dikkatli olmanız gereken bir nokta var, eğer Türk kahvesini tamamen bitirip üzerine hemen suyu içerseniz olumlu karşılanmayan bir hareket daha yapmış olursunuz. Türk kahvesinin ardından suyu bitirmek kahvenin iyi olmadığı ve boğazınızın temizlemesi gerektiğine işaret eder.

 

Yorumlar