Kakao yağının cilde faydaları nelerdir lekeleri yok ediyor!

Kakao yağının cilde faydaları nelerdir? Kakao yağının cilde olan faydalarını duymuş muydunuz! İşte kakao yağının cildi olan inanılmaz faydaları!

Kakao yağının cilde faydaları nelerdir lekeleri yok ediyor!

Kakao yağı sadece tatlılarda tercih edilen bir yağ değildir. Güzellik uzmanları artık bu yağı kozmik ürünlerde de kullanmaya başladı. Özellikle son yıllarda bronzlaştırıcı kremlerin içerisinde ya da güneş koruyucularının içerisinde gördüğümüz bu yağın faydalarını duymuş muydunuz? Kakao yağının cilt sağlığı açısından inanılmaz faydaları bulunuyor. İşte kakao yağının cilt sağlığı açısından faydaları!

KOZMİK SEKTÖRDE UZUN SÜREDİR KULANILIYOR 

Kakao yağı kakao ağacının yemişlerinden elde edilmektedir. Genellikle çikolata yapımında kullanılmaktadır. Besin sektöründen kozmik sektöre geçen kakao yağı son zamanlarda güzellik uzmanlarının da dikkatini çekmeye başladı. Artık kozmik ürünlerde de kakao yağına yer verilmeye başlandı. 

CİLTTEKİ LEKELERİ YOK EDİYOR 

Kakao yağı içerisinde antioksidan bulundurmaktadır. Bu nedenle cildi onaran bir tarafı bulunmaktadır. Aynı zamanda bu yağ ciltteki lekelerinde azalmasına yardımcı olmaktadır. Her türden oluşan lekeleri gidermeye yardımcı olan kakao aynı zaman da zarar görmüş dokuların yerine yeni cilt dokularının gelmesini sağlar.

GÜNEŞİN ZARARLI ETKİLERİNE KARŞI CİLDİ KORUMAKTADIR 

Kakao yağı cildi uzun süre nemli tutmaya yaramaktadır. Cildi içten dışa iyileştirmektedir. Aunı zamanda gineşin ciltte bıraktığı ultraviole ışın zararlarını da onarmaktadır. 

CİLT YAŞLANMASINI GEÇİKTİRMEKTEDİR 

Kakao yağının içerisinde bulunan palmitik, asit ve stearik gibi mineraller cilt sağlığını destekleyerek yaşlanmayı geciktirir.Muhteşem bir sülfür kaynağı olan kakao yağı, cildi parlak gösterir aynı zamanda tırnakların güçlenmesini sağlar.

SAÇLARI PARLATIYOR 

Cildin yanı sıra yumuşacık saçlara sahip olmak isteyenlerinde bavuracağı ürünlerden birdir kakao yağı. Bu yağ E vitamini ile karışarak saça uygulandığında saçların parlamasını sağlamaktadır. 

KAKAO YAĞI MASKESİ

Kakao yağını elinize alın. Tüm cildinize bu yağı yedirin. 1 gece boyunca bekletin.Uyandığınızda güzelce durulayın. Düzenli olarak uygulayacağınız bu mase ile cildinizdeki değişimi kısa süre içerisinde fak edeceksiniz. Bu maske hem cildinizi nemlendirecek hem de cilt lekelerinizi yok edecek. Cildinizdeki lekelerin üzerine bu yağı sürmeniz yeterli olacaktır. 

Yorumlar