Kakao yağının faydaları nelerdir?

Cilt bronzlaştırıcı özelliğiyle bilinen kakao yağının vücut için yararlarını biliyor musunuz?

Kakao yağının faydaları nelerdir?

Biz kadınların yaz aylarında bronzlaşmak amacıyla kullandığı bir ürün olan kakao yağının aslında bilmediğiniz bir çok yararı var! Dudak çatlaklarından, saç parlaklığına kadar bir çok rahatsızlık için birebir olan bu ürüne yeniden aşık olacaksınız! Sizler için kakao yağının faydalarını ve kullanım alanlarını hazırladık! Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz...

FAYDALARI

İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildi besler, cilde doğal bir parlaklık ve esneklik kazandırır. Cildi yeniler. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan kakao yağı, serbest radikaller ile savaşır. Yaşlanma belirtilerini geciktirir. Cildin nemli ve yumuşak kalmasını sağlar. Özellikle hassas ve aşırı kuru cilt yapısına sahip kişiler için ideal bir nemlendiricidir. Epilasyon işlemi sonrasında kızaran ve tahriş olan cildi yatıştırır. Tek yapmanız gereken jilet, ağda, epilatör fark etmeden, hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, epilasyon yaptığınız bölgeye masaj yaparak kakao yağı sürmek. Güneş yanığı sonrası ciltte oluşan ağrının ve kuruluğun giderilmesine yardımcı olur.

Ciltte oluşan yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Yaraların iyileşme süresinde oluşan kaşıntıyı azaltır ve yara bölgesini yumuşatır. Egzama ve deri iltihabı gibi cilt hastalıklarının tedavisinde etkilidir. Hamilelik, kilo alıp verme gibi sebeplerle vücutta oluşan çatlakların oluşmasını önler. Kakao yağının daha önceden oluşan çatlakları tamamen geçirme gibi bir özelliği yoktur ancak hamilelik ya da kilo alıp verme dönemlerinde düzenli olarak kullanılırsa çatlakların oluşumunu önler. Her duş sonrası göğüs, basen, kol ve göbek gibi bölgelerinize masaj yaparak sürülmesi durumunda çatlak oluşumu tamamen ortadan kalkar.

Dudakları nemlendirir ve dudakların çatlamasını engeller. Düzenli bir şekilde, akşamları yatmadan önce dudaklara kakao yağı sürmek dudakların pürüzsüz ve dolgun olmasını sağlar. Cilde hızlı ve doğal bir bronzluk kazandırır. Kakao yağı cildi nemlendirme özelliği ile kalıcı bir bronzluk sağlar. Ancak kakao yağının cildi güneşten koruma özelliği yoktur. Bu sebeple güneşe çıkmadan önce ilk olarak güneş koruyucu kullanıp ardından kakao yağı kullanılması önerilir. Bronzlaşmak amacıyla en çok kullanılan yağdır. Kakao yağı, cildin yanı sıra saçlara da bakım yapar. Düzenli kullanım ile kuru saçları nemlendirir, yıpranmış saçları güçlendirir. Saçın hızla uzamasına yardımcı olur.

Yorumlar