Kalp kası iltihabı nedir belirtileri nelerdir kabakulak ve grip ile bulaşıyor!

Kalp kası iltihabı nedir? Belirtileri nelerdir? Kalbinde vücudun diğer kasları gibi iltihaplandığını biliyor muydunuz? İşte kalp kası iltihabının nedeni!

Kalp kası iltihabı nedir belirtileri nelerdir kabakulak ve grip ile bulaşıyor!

Vücudumuzdaki diğer kaslar nasıl iltihaplanıyorsa kalbin de iltihalanabileceğini biliyor muydunuz? Başlangıç olarak çok fazla ciddi görünmeyen bu rahatsızlık ilerleyen evrelerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kalp kası iltihabında erken tedavi çok önem taşıyor. Peki kalp kası iltihabı nedir? Belirtileri nelerdir? İşte kalp kası iltihabı ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için hazırladık! 

VİRÜSLER KASLARIN İLTİHAPLANMASINA NEDEN OLUYOR

Kaslar kalbin yüzde 90'ını kaplamaktadır. Çeşitli sebeplerden ötürü vücuda yerleşen enfeksiyon virüsleri bu kaslara yerleşerek iltihaplanmasına neden olarak daha sağlıklı çalışmasını engeller.

KABAKULAK VE GRİP VİRÜSLERİ İLE VÜCUDA YERLEŞİR 

Bu hastalık zamanında tedavi edilmezse çok büyük sorunlara yol açabilir. Kalp kası iltihabı kalp atışlarını da olumsuz etkilemektedir.Kabakulak ve grip gibi hastalıkların virüsleri ile vücuda yerleşir ve kana karışır. 

KALP KASI İLTİHABI BELİRTİLERİ 

Bu hastalığın en yaygın belirtisi kalp atışlarındaki düzensizlik ve buna bağlı gelişen göğüs ağrısıdır. Kalp atışları bozuldukça deforme oranları artar. Bu hasarlarda kalıcı kalma ihtimali yüksektir.

DEĞİŞİK SESLER ÇIKMASINA NEDEN OLABİLİR 

Kalp atışları düzenli olmadığı zaman kalp kapakçıkları da bir süre sonra şişer. . Kalp bir bütünü ile birleşip atamadığından kan toplanıp damarlara geri akmaz. Bu da kalbi zorladığından değişik sesler çıkarmasına neden olabilir

ÖDEMLER AYAK BİLEKLERİNDE SIK GÖRÜLÜR 

Kalbin pompalayamadığı kan akciğerde birikir. Bu birikim vücudun çeşitli yerlerinde ödeme neden olur. Genellikle bu ödemler en sık ayak bileklerinde görülür. 

KALP KASI İLTİHABI TEDAVİ YÖNTEMİ!

Bu belirtileri taşıyan hasta uzman kontrolünden detaylı olarak geçmesi gerekmektedir. Belirtilerle hastaneye giden hastayı öncelikle uzman detaylı tetkiklerden geçirir. Kalp kası iltihabının virüslerden kaynaklandığı tespit edildiğinde buna göre ilaç tedavisine başlanılır. Bu yöntemle vücuttaki virüsler azaltılmaya çalışılır. Bu hastalığa sahip olan kişilerin beslenmelerine özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu hastalığın en iyi tedavi yöntemi ise aspirin ve yatak dinlenmedir. 

Yorumlar