Kalp krizinin sebepleri nelerdir? Kalp krizini ne tetikler?

Kalp krizi çoğu zaman ani ve beklenmedik şekilde gerçekleşir. Günlük hayatımızda yaptığımız bazı şeyler kalp krizini tetikleyebilir...

Kalp krizinin sebepleri nelerdir? Kalp krizini ne tetikler?

Uzmanlar sık sık kalp krizini tetikleyen faktörleri sıralıyorlar, aslında günlük hayatımızda yaptığımız bir çok şey kalp krizini tetikliyor! Yaşadığımız dönem herşeyin çok fazla tüketildiği, insanların çok fazla yıprandığı bir dönem. Dolayısıyla böyle zamanlarda insan vücudu ve psikolojisi çok hassas oluyor. Aslında her gün hepimizin yaptığı olağan şeyler bizi kalp krizine yaklaştırıyor!

Günümüzde tüm hastalıklarının olduğu gibi kalp krizininde en büyük tetikçisi stres! İş stresi, okul stresi, sınav stresi vb... Çok stresli bir hayat yaşayanların kalp krizi geçirme riski olduğunu söyleyen uzmanlar psikolojik destek alarak hayatımızı daha stabil hale getirmemiz gerektiğini söylüyor.

Pazartesi günlerinin kalp krizini tetiklediğini biliyor muydunuz? Haftanın ilk iş günü olan Pazartesi günü daha gelmeden stresi geliyor, genelde Pazar akşamından başlayan bir stres yumağı gün içerisinde iyice bedenimizi ele geçiriyor. Kalp damarlarının tıkanma olasılığını gün yüzüne çıkaran bu durumda kalp krizini tetikleyen en önemli nedenlerden biri olarak görülüyor.

İstanbul trafiği malum, herkesde bir sinir stres meydana getiriyor. Trafik, gürültü kirliliği ve hava kirliliğiyle de birleşince kalp krizi riskini ortaya çıkarıyor. 

Uzun süre masa başında çalışan ve hareketsiz kalan kişilerinde kalp krizi geçirme olasılığının yüksek olduğunu bilmelisiniz. Sürekli oturmak vücudumuza verebileceğimiz en büyük zararlardan biridir, hareket halinde olmalı ve düzenli spor yapmayı ihmal etmemeliyiz.

 

Yorumlar