Kamkat nedir faydaları nelerdir?

Turunçgil ailesinden olan kamkatın faydaları ağızıları açıkta bırakıyor! Turunçgil ailesinden ayıran özelliği ise kabuğu ile yenilmesi!

Kamkat nedir faydaları nelerdir?

Turunçgil ailesinden olan ''Kamkat'' çok sık duymadığımız bir meyve türüdür. Kamkatı diğer turunçgil ailesinden ayıran en önemli özelliği kabuğu ile beraber tüketilmesi! Üstüne üstünlük kamkatın faydaları ağızları açık bırakıyor. İşte az bilinen o meyvenin insan sağlığına olan faydaları...

ANTİOKSİDAN DEPOSU

Diğer turunçgil ailesi gibi kamkatın içerisinde de bol bol C vitamini bulunuyor! C vitamini bakımından oldukça zengin olan bu meyve nezle, grip, mevsinsel ve dönemsel hastalıklara oldukça iyi geliyor! Öksürük gibi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vücudu korur. Bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişilerin bol bol tüketmesi gereken kamkat bağışıklık sistemini güçlendiren aynı zamanda güçlü bir antioksidan!

SİNDİRİM SİSTEMİ DESTEKLİYİCİSİ

İçerisinde bolca bulunan lif ile sindirim sistemi sorunu yaşayanların gözdesi olabilir! Kabızlık, aşırı şişkinlik yaşayanlar için tüketimesi gereken meyveler arasında! Aynı zamanda 8 adet kamkam da 10 gram lif ile eşdeğerde bulunuyor.

CİLT DOSTU

Sivilce sorunu yaşayanlar için birebir olan kamkat meyvesi cilde oldukça iyi geliyor ve cilt sorunlarını gidermede yardımcı oluyor. Aynı zamanda kırışıklıklar ve yaşlanma karşıtı olan bu meyve tüketilmesi gereken ideal bir meyvedir.

KANSERLE MÜCADELE EDİYOR!

Kamkamın içerisi temel flavonoidler deposudur. Tmörün büyümesine karşı savaşan bu küçük meyveler vücudu kansere karşı koruyucu görevi üstlenmektedir.

Yorumlar