Kandil simidi tarifi püf noktaları malzemeleri nelerdir?

Kandil gününün vazgeçilmez yiyeceği olan kandil simidi kandile günler kala en çok aranan tarifler arasında! Kandil simidinin tarifini sizler için hazırladık.

Kandil simidi tarifi püf noktaları malzemeleri nelerdir?

Bugün sizler için tariflerimiz arasından ''Kandil simidi'' tarifini hazırladık. Kandil günlerinin vazgeçilmezi olan bu yiyecek kandile günler kala en çok aranan tarifler arasında! Kandil günlerinde genellikle fırından ve pastanelerden almaya alışık olduğumuz kandil simidini evde kolaylıkla yapabilmeniz ve eşinize, dostunuza, komşularınıza ikram edebilmeniz için kandil simidinin en pratik tarifini elmaelma.com okurları için hazırladık.

MALZEMELER

-200 gram tereyağı, 

-Yarım su bardağı yoğurt,

-3 çay kaşığı kabartma tozu,

-1 yumurta sarısı,

-1 yumurta akı, 

-1,5 çay kaşığı tuz,

-1 çay kaşığı toz seker,

-2,5 su bardağı un,

-1 tatlı kaşığı mahlep,

-1 veya 4 su bardağı susam,

-1 veya 4 su bardağı çörek otu,

Yapılış aşaması; İlk olarak derin bir karıştırma kabın içerisine un, kabartma tozu mahlebi ekleyerek karıştırın. Daha sonra oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağınızı çırpıcı yardımı ile krema halini alana kadar karıştırın. Daha sonra krema haline getirdiğiniz yağın içerisine yumurta sarısı, yoğurt, şeker ve tuz ekleyip karıştırmaya devam edin. 

Ardından sıvı karışımınıza un ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar hamurunuzu hazırlayın ve hamurunuzu dinlenmeye bırakırken elinizde kalan yumurtanın beyazını köpürene kadar karıştırın daha sonra çörek otunuzu ve susamı bir tabağa boşaltın. 

Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğü kadar beze alın kalınlığı 10 cm olacak şekilde şeritler hazırlayın. Daha sonra hazırladığınız şeritlerin ucunu birleştirerek izini kaybedecek şekilde yuvarlayın. Şekil verdiğiniz simitleri ilk önce yumurta akına daha sonra çörek otuna ve susama batırıp hazırlamış olduğunuz simitleri tepsiye dizin daha sonra önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 15-17 dakika kadar bekletip pişirmeye bırakın. Afiyet olsun...

 

Yorumlar