Kanser riski taşıyanlar kimlerdir uzun boylu kişilerde kanser riski daha fazla!

Kanser riski taşıyanlar kimlerdir? Uzun boylu kişilerin kansere yakalanma riskinin daha fazla olduğu bildirildi. İşte nedeni!

Kanser riski taşıyanlar kimlerdir uzun boylu kişilerde kanser riski daha fazla!

Kanser riski taşıyanlar kimlerdir? Uzmanlar, uzun boylu kişilerin, kısa boylu kişilere göre kansere yakalanma riskinin daha fazla olduğunu bildiriyor. Bu durumun nedeni ise, uzun boylu insanların, kısa boylu insanlara göre vücutlarında mutasyona uğrayacak daha fazla alanın bulunmasından dolayı olduğunu söylüyor. Uzun boylu kişilerde neden kansere yakalanma riski daha fazla? bu sorunun yanıtını sizler için hazırladık. 

UZUN BOYLU İNSANLARDA KANSERE YAKALANMA RİSKİ %10 DAHA FAZLA!

Kansere yakalanma riski uzun insanlarda daha fazladır. Bunun nedeni, vücutlarında daha fazla hücre bulunmasından kaynaklıdır. 
California Riverside Üniversitesinden Biyoloji Profesörü Leonard Nunney'in yaptığı araştırma bir kişinin, ortalama boydan her 10 santimetre uzunluğun, kişinin kansere yakalanma riskini arttırıyor. Hem de bu oran sanıldığı kadar düşük bir oran değil. Kişinin kansere yakalanma olasılığı %10oranında arttırdığını ortaya koydu. 

UZUN BOYLU KİŞİLERİN VÜCUTLARINDA MUTASYONA UĞRAYACAK DAHA FAZLA HÜCRE BULUNUYOR! 

Araştırmada kadınların boyu ortalama 1.62 iken erkeklerde 1.75 santimetre olarak tanımlanıyor. Bu durumun nedeni ise şöyle açıklanıyor. Uzun boylu kişilerin kansere yakalanmasına neden olabilecek, vücutlarında mutasyona uğrayabilecek daha fazla hücreye sahip olmaları gösterildi. 

UZUNLUK VE KANSER ARASINDAKİ BAĞ KOLON,BÖBREK,LENF KANSERLERİNDE GÖRÜLÜYOR

Uzmanlar, araştırma çerçevesinde kadın ve erkekler için 10 binden fazla vakayı içeren bir dizi veriyi inceleyerek test edilen 23 kanser türünden 18'inde, kişinin vücudundaki hücre sayısıyla kansere yakalanma riski arasında ilişki olduğunu tespit etti. Araştırmada ortaya çıkan bir başka detay ise, uzun kadınlar için kansere yakalanma olasılığı %12 iken erkeklerde bu oran %9 olmaktadır. Uzunluk ve kanser arasında sıkı bir bağ bulunmaktadır. Bu bağ en çok kolon,böbrek,lenf kanserlerinde görülmektedir. Bulguların, uzun boyun, pıhtı, kalp rahatsızlığı ve diyabet dahil çeşitli sağlık sorunları riskini arttırabileceğine ilişkin daha önce yapılan araştırmayla tutarlılık gösterdiği ifade edildi.

Yorumlar