Kapatıcılar nasıl kullanılır açık tonlar tercih edin!

Kapatıcılar nasıl kullanılır? Göz altı morluklarını kapatmak için kullandığımız kapatıcılar hakkındaki doğru bilinen yanlışları sizler için hazırladık!

Kapatıcılar nasıl kullanılır açık tonlar tercih edin!

Biz kadınlar için makyaj yapmak vazgeçilmez bir detaydır. Fakat çoğu zaman makyaj yaparken bazı hatalara düşeriz.Örneğin göz altı morluklarını ve lekelerini kapatmak için kullandığımız kapatıcıları çoğu zaman yanlış kullandığımızı biiyor muydunuz? Bu da neyazık ki makyajımızın kötü görünmesine neden olmaktadır. Peki kapatıcılar nasıl kullanılır? İşte kapatıcı kullanırken yaptığımız doğru bilinen yanlışları sizler için hazırladık! 

AÇIK TONLARDA KAPATICI KULLANIN 

Göz altlarınız normalden daha koyuysa, göz altı morluklarınızdan bahsediyoruz eğer çok koyuysa açık tonlar kullanmanızda fayda olacaktır. Çok yorgun olduğunuzda ya da uykusuz kaldığınız zaman göz altlarınıza uygulyacağınız kapatıcının rengide cilt tonunuzla eşit bir renkteyse bu durum gözaltlarınızın gri gözükmesine neden olacaktır. Bu nedenle kapatıcılarınızı açık renkte seçmeye özen göstermelisiniz. 

SABİTLEMEDEN ÖNCE GÖZ ALTLARINDAKİ FAZLALIKLARI ALIN 

Bu yüzden cilt tonunuzdan maksimum 1,5-2 ton açık bir ürün alarak makyajınızda daha harmonik bir geçiş ve doğal bitişli, kusursuz göz altları elde edin. Gözaltınıza kapatıcı uyguladıktan hemen sonra kalın bir fontöden uygulamak yerine yapacağınız ilk iş bir kağıt mendil ve yağ emici kağıtlar ile göz altlarındaki fazlalığı almakla işe başlayabilirisiniz. Bu yöntemi uygularsanız göz altlarınızın daha canlı görünmesini sağlarsınız. Öbür türlü yoğun fondöten ve kapatıcılar yaşlı görünmenize neden olacaktır.  

KAPATICILARI TÜM YÜZ BÖLGESİNE UYGULAYIN 

Kapatıcıları tüm göz altına uygulamalısınız. Bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri kapatıcının tüm yüz bölgesine uyuglanmaması gerektiğidir.  Yüz bölgesine gelen kapatıcı, fondötenden açık tonda olduğu için kötü görünmesine neden olabilir.

Yorumlar