Kapı kilidi nasıl değiştirilir kendi güvenliğinizi sağlayabilirsiniz!

Kapı kilidi nasıl değiştirilir? Taşınma işlerinde her defasında kapı kilidini değiştirecek birini aramak istemiyorsanız bu haber tam size göre!

Kapı kilidi nasıl değiştirilir kendi güvenliğinizi sağlayabilirsiniz!

Yeni eve çıkanlar veya ev taşımalarında yapmak zorunda olduğumuz durumlardan biri kapı kilidi değiştirme işlemlerinden biridir. Kapı kilidi değiştirme işleminde her defasında bu işlemi yapacak birini aramak istemeyenler için kapı kilidini değiştirmenin püf noktalarını elmaelma.com okurları için bir derlemede bulunduk. Sizde herhangi bir taşına işleminde kendi işinizi bu sıralayacağımız noktaları göz önünde bulundurarak yapabilirsiniz...

YENİ BİR KAPI KİLİDİ TAKARKEN...

Yenisini monte edeceğiniz kilit göbeğinin yerine uygun olan bir model seçiniz. Kilidi değiştirilecek olan kapı açma kapama düğmesinin hemen altındaki kilidin vidasını çıkarmakla işe başlayınız. Değiştirilecek olan göbeğin vidası çıkartıldıktan sonra boşluktan yararlanılarak kilit göbeğinin önünden veya arkasından sertçe itilerek eski kilit yerinden çıkartılır.

Vidanın olduğu bölgeye kilidi rahat takabilmek için mutlaka pas sökücü veya evde bulunan herhangi bir çiçek yağından bir kaç damla vidanın olduğu yere damlatılarak kolaylıkla yeni kilidi takabilirsiniz. Kilit takıldıktan sonra vidanın çok iyi sıkılması gerekir ve anahtar yuvaya sokulup uyum sağlayıp sağlamadığı kontrol edilir.

Yorumlar