Karabuğday salatası tarifi damak zevkinize göre meyve ekleyin!

Karabuğday salatası malzemeleri nelerdir? Damak zevkinize göre içine meyve ilave edebileceğiniz karabuğday salatası tarifini hazırladık!

Karabuğday salatası tarifi damak zevkinize göre meyve ekleyin!

İster öğünlerinizde ister öğün aralarınızda afiyetle tüketebileceğiniz bir tarif hazırladık! Elmaelma.com olarak içerisine damak zevkinize göre meyve de ilave edebileceğiniz bu enfes tarifi sizde evde pratik bir şekilde deneyebilirsiniz. Oldukça doyurucu ve lezzetli olan bu basit tarifi günün her öğününde tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

1 su bardağı karabuğday
1,5 su bardağı su
1 adet portakal (isteğe veya mevsime göre başka meyvelerde olur)
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kırmızı soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
3-4 yaprak marul
Maydanoz
Dereotu

Zeytinyağı
Nar ekşisi
tuz

YAPILIŞ AŞAMASI; Karabuğdayı yıkayıp süzün. 1,5 sy bardağı su ile birlikte küçük ir tencereye alın ve kapağı aralık olarak suyunu çekinceye kadar 12-13 dakika kadar pişirin.
Suyu çeken hafifçe patlayıp yumuşayan buğdayları ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak denlenmeye bırakın. Buğdaylar soğurken havuçları ince bir rende ile rendeleyin. Kırmızı soğanı ve marulu ince ince kıyın.
Kırmızı dolmalık biberin çekirdeklerini çıkarın ve minik küpler halinde doğrayın.
Portakalı soyun ve zarlarını ayıklayarak dilimleyin. Dereotu ve maydanozu steğe göre kıyın ya da elinizle koparın. Soğuyan buğdayları orta boy bir kaseye alın. İçine doğradığınız malzemeleri ileve edin. Sos için istediğiniz miktarda zeytinyağı ve nark ekşisini bir miktar tuz ekleyerek çırptıktan sonra sosunuzu salataya ilave edip karıştırıp afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Yorumlar