Karabuğday unlu krep nasıl yapılır malzemeleri nelerdir pratik ve lezzetli!

Karabuğday unlu krep nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Özellikle çölyak hastalarının çok seveceği bir tarifle karşınızdayız. Bu lezzete bayılacaksınız!

Karabuğday unlu krep nasıl yapılır malzemeleri nelerdir pratik ve lezzetli!

Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için şık bir kahvaltı sofrasında mutlaka bulunması gereken krep tarifini hazırladık. Ama bu seferki krep diğerlerine pek benzemiyor. Karabuğday unundan yaptığımız krep özellikle çölyak hastalarının çok seveceği bir lezzet olacak. Peki karabuğday unlu krep nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte hazırlanışı ve malzeme listesiyle karabuğday unlu krep tarifi! 

MALZEMELER: 

Krep hamuru için:

1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 çay bardağı süt, 1,5 su bardağı karabuğday unu, 3 yemek kaşığı mısır unu, 1 çay kaşığı tuz

Yumurtası için:

1 adet yumurta,1 tatlı kaşığı tereyağı,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI: 

Derin bir kabın içine yumurtayı kırın. Tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Ardından üzerine süt ve zeytinyağını ilave ederek çırpın. Karabuğday unu ve mısır ununu ekleyerek çok iyi bir şekilde çırpın. Üzerine streç filme kapatarak buzdolabında dinlendirin.
Dinlendikten sonra ince bir tavayı hafifçe yağlayın. Krepleri ince bir şekilde yayarak arkalı önlü pişirin. Ardından bir tavanın içine tereyağını alın, erittikten sonra yumurtayı kırın ve üzerine tuz karabiber gezdirin. Dilediğiniz kıvamda piştiğinde sarısını patlatmamaya özen göstererek bir spatula yardımıyla tavadan alın ve hazırladığınız kreplerden birinin içine koyarak servis edin.

 

Yorumlar