Karaciğer yağlanması nedir önlemi nasıl alınır her şey sizin elinizde!

Karaciğer yağlanması neden olur? Karaciğer yağlanması nedir? Karaciğer yağlanması nasıl giderilir? Vücudun bir çok alanını etkileyen karaciğer yağlanması...

Karaciğer yağlanması nedir önlemi nasıl alınır her şey sizin elinizde!

Karaciğer yağlanması nedir? Karaciğer yağlanması neden olur? Karaciğer yağlanması nasıl giderilir? Karaciğer yağlanması olan biri ne yağmalı? Karaciğer yağlanması olanların dikkat etmesi gerekenler nelerdir? Toplumda hemen hemen bir çok kişide görülen sağlık sorunlarından biride karaciğer yağlanmasıdır. Vücudun çeşitli bölgerinde farklı belirtiler gösteren karaciğer yağlanmasının önüne geçebilmek için öenmli adımlarını Biyolog Emine Açıkel, İnsan ve Hayat Dergisi’nin son sayısında, karaciğer yağlanmasına karşı alınabilecek önlemler hakkında şu bilgileri verdi.

Yağlanmanın normalden fazla olması karaciğerde fonksiyonel ve yapısal değişiklikleri ortaya çıkarır. Yağlanma sonucu karaciğer genişler ve organlarda baskı oluşur. Karaciğer yağlanması önlem alınmazsa zamanla siroz gibi önemli hastalıklara sebep olabilir ve hayati tehlike arz edebilir.

DÜZENLİ EGZERSİZi ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN!

Vücut sağlığını koruyan en önemli aktivitelerden biri egzersiz yapmaktır. Egzersiz sırasında salgılanan endorfin hormonu, stresin azalmasını ve kendinizi mutlu etmenizi sağlar. Bu sebeple haftada 3-4 gün, en az 45 dakika tempolu yürüyüş yapın. Bunlar karaciğer yağlanmasında önemli bir mekanizma olan insülin direncinin azalmasını sağlıyor.

DÜZENSİZ BESLENMEYE DİKKAT!

Mideyi çok doldurmak ve yemeğin üstüne meyve yemek, sindirim için beklerken meyvelerin fermente olmasına ve etil alkol üretimine sebep olur. Balık eti, sebze, meyve, tahıl ve süt ürünlerini içeren Akdeniz diyeti, karaciğer yağlanmasını geriletir. Tavuk yeneceği zaman mutlaka derisi ayrılmalıdır. Katkı maddesi ve tatlandırıcılardan uzak durulmalı. Ilık su ile limon içilirse toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Avokado ise vücuda sağlıklı yağ alınması için en uygun meyvedir. Kola ve şekerli meyve sularına dikkat edilmeli. Bilinçsiz ilaç kullanımı da karaciğerin iflasına yol açabilir.

EN GÜZEL İLAÇ: SARIMSAK

Bir diş sarımsak bir avuç ilaçtan daha fazla tıbbi özellik taşır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudu bakteri ve virüslere karşı korur. Ayrıca sarımsak içerdiği sülfürle karaciğerin işlevine yardımcı olan enzimlerin üretilmesine yardımcı olur.

Yorumlar