Karın gere ameliyatı nedir nasıl yapılır?

Karın germe ameliyatı nedir? Nasıl yapılır? Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Karın gere ameliyatı nedir nasıl yapılır?

Karın germe ameliyatı nedir? Karın germe ameliyatı nasıl yapılır? Ameliyat sonrasındaki süreç ağrılı olur mu? Karın germe ameliyatı ne işe yarar? Güzelliğimiz veya vücudumuzda bizi herhangi bir yer gerek görünümü ile gerek sağlığı etkilemesi sonucu itibari ile çeşitli operasyonlarla üstesinden gelebiliyoruz. Elmaelma.ccom olarak doğum sonrası veya fazla kilo alıp verme sonucunda ortaya çıkan sarkmaları toparlamal için karın germe ameliyatı hakkında merak ettiklerinizi bir araya getirdik!

KARIN GERME AMELİYATI NEDİR?

Karın germe operasyonu göbek, bel, üst karın gibi bölgelere hamilelik veya aşırı kilo alıp verme gibi durumlar sonucunda oluşan o bölgelerdeki gevşeyen, sarkan kısımların toparlanması işlemidir. Bu tür durumlar sonrasında karın belgesindeki gevşemenin yanı sıra çatlaklar da meydana gelmektedir. Kişi ne kadar zayıflasa da kas geliştirme yapsa da karın içerisindeki bağırsaklar ve mide gibi organlar yer çekiminin etkisiyle öne doğru kayarak bombelik ve sarkma oluştururlar ve bu duruma ek olarak sarkan gevşeyen deri eski haline kolaylıkla dönemez. İster istemez gevşek görüntü kalıcılığını korumaktadır.

karın germe ameliyat nedir

Tüm bunlar için kesin ve kalıcı çözüm karın germe ameliyatıdır. Kişinin o bölgesindeki duruma göre operasyon seçenekleri mevcuttur. Deri fazlalığı hafifse yani az miktarda ve karın ön duvarında bulunuyorsa sadece liposuction ile de başarı sağlamak mümkündür.

Genellikle doğum yapmamış olan aşırı kilolu olan hastalarda bu yöntem oldukça yaygın kullanılmaktadır. Deri fazlalığı olan kişilerde sadece liposuction yapılarak bel ve göbek çevresinde gözle görülür miktarda incelme oluşmaktadır.
Ancak sarkmalar meydana gelmeye başlayacaktır. Bunun çözümü olarak da mini karın germedediğimiz fazla deriden az bir miktar alınması karın bölgesine gergin bir görünüm vermeye yeterli olacaktır.

OPERASYON SONRASI İZ KALIR MI?

Ancak liposuctionun yeterli olmadığı durumlar da oldukça fazladır. Bu durumlarda direk olarak karın, bel bölgesindeki deri fazlalıkları cerrahi kesi ile alınarak germe işlemi yapılmaktadır. Estetik operasyonu olan karın germe sonunda iz kalma gibi durumlar da oluşmaktadır. Fakat yapılan yeni teknik operasyonlar, atılan dikişler sayesinde bu durum en aza indirgenmiştir.

Yorumlar