Karın germe ameliyatı nedir istediğiniz görünüme kavuşacaksınız!

Karın germe ameliyatı nedir? Zayıfladıktan sonra sarkan karın derisi ve çatlaklarınızdan karın germe ameliyatıyla kurtulabilirsiniz! İşte tüm merak edilenler!

Karın germe ameliyatı nedir istediğiniz görünüme kavuşacaksınız!

Aşırı kilolu insanlar, diyet yaparak fazla kilolarından kurtulsa bile, sarkan karın derilerinden ve çatlaklarından kurtulamazlar. Bu da kişileri genel olarak ruhsal bunalım içerisine sokar. Kişi istediği kiloya ulaşsa bile istediği görünüme kavuşamamıştır. Peki bunun için ne yapılabilir? Karın germe ameliyatı ile kilo verdikten sonra sarkan göbeğinizi düzdüz yapabilirsiniz. Peki karın germe ameliyatı nedir? İşte karın germe ameliyatı ile ilgili tüm merak edilenleri Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Atilla Eyüboğlu'ndan öğrendik. İşte karın germe amelyatı hakkında tüm merak edilenler! 

KİŞİ İSTEDİĞİ KİLOYA ULAŞSADA İSTEDİĞİ GÖRÜNÜME SAHİP OLAMIYOR 

Vücut yağları azaldığı zaman, karın ön duvarında gevşeme meydana gelir. Bu da cildin sarkmasına neden olur. Kişiler hedeflediği kiloya ulaşsada istediği görünüme sahip olamıyr. Bunun nedeni daha önceden alınan kilolarla cildin esneklik kazanmasıdır. Kişi kilo verdiği zamanda deri kendini aşağıya bırakmakta ve bu durumda ciltte sarkmalara neden olmaktadır. Bu durumda kişi ruhsal sıkıntı içerisine girmektedir. 

KARIN GERME AMELİYATIYLA KARIN DÜMDÜZ OLUYOR 

Abdominoplasti olarak adlandırılan karın germe işlemiyle, estetik görünümünü kaybetmiş karın duvarını yeniden şekillendirmek, daha sıkı ve düz bir yapıya kavuşturmak mümkündür. Bu ameliyatta sarkma yapan deri ve  fazlalıklarıyla birlikte bir miktar da yağ dokusu alır. Karın ön duvarına uygulanan sıkılaştırma işlemi ile bel bölgesinde de incelme sağlanır, karın derisindeki çatlaklar giderilir. İşlem sırasında karın kaslarına da sıkılaştırma işlemi uygulanır.

UYGUN TEKNİK HASTAYA GÖRE SEÇİLİR

Karın germe estetiği operasyonlarında uygulanan birçok değişik teknik vardır. Uygun tekniğe  hastayı detaylı bir biçimde muayaene ettikten sonra karar verilir. Estetik cerrah uygun olan tekniğe karar verilirken hastanın tercihlerini de göz önüne alır. Karın germe tekniklerinin bir çok çeşidi vardır. Bunlar; mini karın germe, tam karın germe, lipoabdominalastidir.

GÖBEK DELİĞİNİN ALTINDA KALAN BÖLGE İÇİN MİNİ KARIN GERME  ESTETİĞİ UYGULANIR 

Sadece göbek deliğinin altında kalan bölgede sarkma şikayeti olan hastalar için uygulanan tekniktir. Karın ön duvarında gevşeklik varsa içeriden sıkılaştırılır, göbek deliğinin altındaki dokular çıkartılarak düz bir görünüm sağlanır. Tam karın germeye göre daha basit ve hasta için rahat yöntemdir ancak tedavi edilen bölge daha sınırlıdır.

YENİ BİR GÖBEK DELİĞİ AÇILIR 

Göbek deliğinin altında sarkma yapan tüm dokular çıkartılır ve karın derisi aşağı doğru çekilir. Bu sırada göbek deliği de aşağı doğru inmiş olacağından, estetik görüntüyü sağlamak için olması gereken yere yeni bir göbek deliği açılır. Karın ön duvarındaki gevşeklik içeriden giderilir ve bu da belin incelmesini sağlar. 

TÜM KARIN BÖLGESİNE UYGULANIR: LİPOABDOMİNOLASTİ

Liposuction (vakumla yağ alma işlemi) ve tam karın germe işlemlerinin bir arada uygulandığı tekniktir. Tüm karın bölgesine uygulanır.

DİKİŞ İZLERİ DIŞARIDAN FARK EDİLMEZ 

Karın germe işleminde uygulanan tüm tekniklerde kesiler bikini bölgesinde açılır böylece dikiş izleri dışarıdan fark edilmez. Yaraların iyileşme süreci kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Ameliyattan sonra kişi 2-3 gün ağrı çeker. Ama bu ağrılar son derece normal ağrılardır. Bu ağrılar hafif ağrı kesicilerle kesilebilir. Hastalar 1-2 gün sonra taburcu olabilir ve 1 hafta içinde de günlük hayatlarına dönebilirler. Tabi bu süreçte hastaların destekleyici bir korse kullanması önerilmektedir.

 

Yorumlar