Karındaki şişkinlik neden olur stresten uzak durun!

Karındaki şişkinlik neden olur? Karındaki şişkinlik nasıl geçer? Karın bölgenizdeki şişlik inmiyorsa dikkat! Stresten uzak durmalısınız!

Karındaki şişkinlik neden olur stresten uzak durun!

Karın bölgenizde sürekli sizi rahatsız eden bir şişlik varsa dikkat! Bu bir hastalık habercisi olabilir. Peki karındaki şişlik neden olur? Karındaki şişlik nasıl geçer? Siz de çok sıkı diyetler uygulamanıza rağmen göbeği hala yerinde duranlardan mısınız ya da hazımsızlık ve kabızlık problemi yaşayanlardan mısınız? Bu yazımız tam size göre. Günlük yaşatının kalitesini bozan, karın şişliğinin nedenlerini İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Meral Kayahan'dan öğrendik. 

KİŞİNİN YAŞAM KALİTESİNİ BOZAR 

Bağırsak hastalıklarının başında doktora en sık müracaat edilen rahatsızlıkların başında gelmektedir. En önemli belirtisi tuvalete çıkma alışkanlığının değişmesidir. Bu hastalıkta Zaman zaman kabızlık ve ishal periyodları, karın ağrısı, dolgunluk, şişkinlik hissi, geğirme, mide de yanma, ekşime gibi hazımsızlık şikayetleri görülmektedir. Bu hastalık hastanın yaşamını tehlikeye sokan bir hastalık değildir. Fakat kişinin yaşam kalitesini bozar. 

karın şişkinlik HASTALIĞIN OLUŞMASININ EN ÖNEMLİ SEBEPLERİNDEN BİRİ STRESTİR

Hastalığın oluşmasının en önemli sebeplerinden biri de stres, artmış korkular olduğunu belirten Uzman Dr.Meral Kayahan'dan öğrendiklerimize göre: Beyin ile vücudumuz arasındaki ilişki birçok örnekle net bir şekilde ortaya konabilir. Anksiyeteye neden olan bir durum ile karşı karşıya kalındığından (iş yeri stresi, yarışma, imtihan) birçok kişide emosyonel ve fiziksel bir cevap meydana gelir. Kişi bu esnada emosyonel olarak korku, Anksiyete (iç sıkıntısı), stres veya şüphe hissedebilir. Fiziksel olarak ise terleme, çarpıntı, nefes darlığı, adale gerginliği, karın ağrısı gelişebilir.

karın şişkinliği BAĞIRSAK KASLARINDAKİ  ANORMALLİKTEN KAYNAKLANIR 

Stres anında, beynin gönderdiği karmaşık duygular, bağırsak sinir sitemini de etkiler. Bu da halk arasında cır cır olarak bilinen ishale neden olur .Ayrıca şişkinlik ve gaz şikayetlerini de beraberinde getirir. Hatalık bağırsak kaslarında yaşanan anormallikten kaynaklı oluşmaktadır.

DEĞİŞEN YAŞAM KOŞULLARI NEDEN OLUYOR 

Bu hastlaığın belli başlı nedenleri arasında var olan strese ek olarak ruhsal durum,  iş yoğunluğu, iş gücü altında ezilme, seyahat, yaşamda bazı yeni başlangıçlar (iş değiştirme, evlenme, boşanma, şehir değişikliği vb...) seyahatler bireyden bireye değişen oranlarda bu hastalığa neden olabilir.

karın şişkinliği BESLENMEYİ OLUMSUZ ETKİLER 

Huzursuz bağırsak sendromu ile yaşamak oldukça zordur. Bu beklenmedik zamanlarda ortaya çıkan ağrılar kişinin yaşam kalitesini düşürekle kalmayıp aynı zamanda kişiyi mutsuz da etmektedir. Gündelik hayatta aşırı derece tüketilen çay,kahve,sigara gibi alışkanlıklar, bağırsağı olumsuz yönde etkilemektedir. Bütün bu olumsuz şartlarda kişide yorgunluk,depresyon,isteksizlik,uyku bozukluğu ve iştah kaybına neden olmaktadır. 

KRONİK BİR HASTALIKTIR

Hastalık kronik bir hastalıktır. Yaşam içerisindeki stres faktörlerinin ortadan kalkmasıyla hastalık tamamen yok olabilir. Çok az kişie nadiren devamlılık göstermektedir. 

 

 

Yorumlar 1 yorum