Karışık turşu nasıl yapılır kışa hazırlık başladı!

Karışı turşu nasıl yapılır? Karışık turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Kışa hazırlık başladı! Sizde evde sıcak suda turşu kurmaya ne dersiniz?

Karışık turşu nasıl yapılır kışa hazırlık başladı!

Malum kışa hazırlık sezonu başlamış durumda! Kış için soslar, menemenler hazırlanıp dolaba koyulurken sofraların bir diğer vazgeçilmezi olan turşu malzemeleri de çoktan alınmış durumda! Elmaelma.com okurları için kışa hazırlık için evde sıcak suda kendi turşunuzu yapmanın püf noktalarınız ve malzemelerini hazırladık! Sizin için hazırladığımız bu tarifle kendi turşunuzu hazırlamaya ne dersiniz? Hadi o halde hemen başlayalım!

MALZEMELER

2 litre kavanoz (2 tane )
2 kg kornişon salatalık
1 kg havuç
Yarım adet mor lahana
Yarım kg biber(cin biberi)
10_12 diş sarımsak
Karnabahar
Sirke
Turşu tuzu
Limon tuzu
Nohut
Sıcak su

Yapılış aşaması; Yan tarafta saydığımız bütün malzemeler yıkayın. Daha sonra kornişonarın baş kısmını ince bir şekilde kesin ve küçültün. Ardından aynı şekilde biberlerin saplarını kopardıktan sonra yıkamış olduğunuz karnıbahrları da küçülttükten sonramor lahanalarınızı doğrayın.

2 lt kavanoza 7 yemek kaşığı dolu dolu turşuluk tuz, 1 çay kaşığı limon tuzu, kavanozun 3/1 kadar sirke, 10_15 tane nohut ,5_6 diş sarımsak konulur.
Aldığı kadar kaynatılmış sıcak su konulur ağzı kapatılır. 15 güne kadar turşunuz hazır olacaktır. Afiyet olsun..

Yorumlar