Karpuz çekirdeği faydaları neler beyin gelişimini destekliyor!

Karpuz çekirdeğinin faydaları neler? Yazın bol bol yediğimiz karpuzun içindeki çekirdeklerinin mucize yarattığını biliyor muydunuz? İşte faydaları...

Karpuz çekirdeği faydaları neler beyin gelişimini destekliyor!

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan  karpuz mevsimi geldiğinde bittikçe yerine yenisi alınmaktadır. Yaz boyunca sürekli olarak tükettiğimiz bu meyvenin faydalarının yanında içindeki arada bir yuttuğumuz çekirdekleri mucize yarattığını biliyor muydunuz? İnsan vücuduna bir çok farklı alanlara fayda sağlayan karpuz çekirdeğinin ağzı açıkta bırakan faydalarını elmaelma.com okurları için ibr araya getirdik. Ancak tabi çok küçük oldukları için bir miktar yemeniz gerekiyor...

DİYEBET TEDAVİSİNİ DESTEKLİYOR

Karpuz çekirdeklerinin diyabet tedavisine yardımcı olabilecek glikojen depolarının birikimi üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu çekirdeklerin yapısında bulunan magnezyum, çinko ve diğer elementler sayesinde şeker seviyesinin dengelenmesini sağlar.

SİNDİRİM SİSTEMİ BOZUKLUKLARINA BİREBİR!

Karpuz çekirdeklerindeki magnezyum, vücudun besinleri emmesine yardımcı olan enzimleri harekete geçirir. Bu, vücudun yiyecekleri parçalamasını ve daha iyi sindirmesini sağlar.Ayrıca sindirim sırasında enerjinin üretilmesine ve taşınmasına yardımcı olur.

Çinko eksikliği de sindirim bozuklukları ile ilişkilendirilmiştir.Çinko eksikliği, sızıntılı bağırsak sendromuna ve mide asidiyle ilgili diğer sorunlara neden olabilir. Aslında, ishal çinko eksikliğinin en yaygın semptomlarından biridir.

karpuz çekirdeğinin faydaları

KALP DOSTU!

Karpuz tohumlarındaki magnezyum kalp sağlığına büyük katkıda bulunur. Normal kalp fonksiyonlarına yardımcı olur ve kan basıncını düzenler. Çekirdekler, aynı zamanda, kalbi koruyan, aortik kan basıncını düşürdüğü saptanan, sitrulin adı verilen zengin bir madde kaynağıdır. Karpuz çekirdeği ekstraktının da kolesterol seviyelerini düşürdüğü bulunmuştur.

Bir Amerikan çalışması da bu açıdan magnezyumun önemine ışık tutmaktadır. Magnezyum, vücutta elektrolit dengesine katkıda bulunan minerallerden biridir – kardiyovasküler stabilite için önemli bir faktördür. Yani magnezyum eksikliği kalp hastalarında ölümcül durumlara yol açabilir.

karpuz çekirdeği

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ SORUNU YAŞAYANLAR İÇİN...

Karpuz çekirdekleri, özellikle kavrulmuş olanlar, demir ve mineral doludur. Bu da bağışıklık sistemiin düzenlenmesini sağlar. Çekirdeklerdeki B vitaminleri de bu konuda yardımcı olur.

Küba’da yapılan bir çalışmaya göre magnezyum bağışıklık sistemi ile güçlü bir ilişki içerisindedir. Kemirgenler üzerinde yapılan bir başka çalışmada, magnezyum eksikliği bozulmuş bağışıklık fonksiyonuna bağlanmıştır.Magnezyum ayrıca alerjik reaksiyonlarda koruyucu bir rol oynar ve bağışıklık sistemimiz için ne kadar önemli olduğunu gösterir.

BEYİN GELİŞİMİNE BİREBİR!

Karpuz çekirdeklerindeki magnezyum hafızayı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca yaşlanma ile ilişkili hafıza kayıpları ile savaşabilir. Çalışmalar ayrıca magnezyum bazlı tedavilerin yaşa bağlı hafıza kaybı için büyük başarı ile çalışabileceğini göstermektedir.Bir Amerikan çalışması, magnezyumunun hafızayı geliştirebileceğini ve hatta öğrenmeyi hızlandıracağını belirtmektedir.

Yorumlar