Kaş alma yöntemleri nelerdir kaş alırken ya da aldırırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kadınların yüz güzelliklerinde önem verdikleri yerlerden biri de kaştır. Zaman zaman inceltilen kaşların ne kadar zor kalınlaştığını hepimiz biliyoruz.

Kaş alma yöntemleri nelerdir kaş alırken ya da aldırırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kaş bir yüzün ifadesini belirleyen en temel yerlerden biridir. Kadınların bir hassa önem verdikleri yüz güzelliklerinin belirleyicisi olan kaş zaman zaman yapılan hatalar yüzünden inceltilip tekrar kalınlaşması için çok fazla zaman ve uzun uğraşlar istemektedir. Bu noktada kaş bakımı devreye girer, düzenli ve dikkatli yapılması gerekmektedir.

Kaşlarınızı bir çok yöntemle alabilirsiniz. Kişinin tercihine göre değişen kaş alma yöntemleri arasında cımbız, ağda, ip, lazer gibi yöntemleri bulunmaktadır. Ancak her yöntemin kendine has artıları ve eksileri bulunmaktadır. İşte kaş alma yöntemlerinin artıları ve eksileri...

İPLE KAŞ ALMA

Kısa tüylerinizi en pratik yöntem olan iple alabilirsiniz. Oldukça pratik ve kısa sürede yapınlan iple alma yöntemini sizde elinizle pratik yaparak evde kendinize yapabilirsiniz. Ancak hassas bir cildiniz varsa tahriş olabilir veya bir süre kızarık dolaşabilirsiniz.

AĞDA İLE KAŞ ALMA

Genellikle kısa ve ince ağda bantları ile dikkatli bir şekilde alınması gereken yöntemdir. Aksi taktirde dikkatli alınmadığında çeşitli kaş bozkluklarına neden olabilir. Her ne kadar ciltte oluşan batıkları alsa bile cildi hassas olanların ve alerjisi olanların uzak durması gereken bir yöntemdir. 

CIMBIZ İLE KAŞ ALMA

Evde kendinizin alabileceği en basit yöntemdir. Kaş şeklinize göre kaşlarınızı tek tek alabilirsiniz. Ancak eliniz pratik değilse bu işlem biraz uzun sürebilir. Ancak dikkatli davranmanız gereken bir yöntemdir. Aksi taktirde tek bir kılı yanlış almanız durumunda kaş şekliniz bozulabilir. 

LAZER İLE KAŞ ALMA

Maddi olarak diğer yöntemlere göre biraz pahalı olabilir ancak bir kaç seansla kaş ortasında çıkan tüylerinizden kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

Yorumlar