Kaş dökülmesine ne iyi gelir soğanın suyunu gece sürerseniz...

Kaş dökülmesi neden olur? Kaş dökülmesini önlemenin yolları nelerdir? İşte kaşların güçlenmesi için doğal formüller!

Kaş dökülmesine ne iyi gelir soğanın suyunu gece sürerseniz...

Artık ince kaşlar neredeyse hepimize yapay geliyor. İnce kaşların yerini son zamanlarda kalın ve karakteristik kaşlar aldı. Ama gelin görün ki bazılarımızın kaşları istenilen düzeyde kalın değil. Bu görüntü de birçoğumuzu rahatsız ediyor. Kaşlar için makyaj malzemeleri olmasına rağmen bu tatmin edici değil. Peki kaşlarımız neden dökülüyor? Kaş dökülmesini önlemenin yolları nelerdir? İşte bu sorunun cevabını sizler için hazırladık. Evde uygulayacağınız doğal yöntemlerle eski gür kaşlarınıza yeniden kavuşabilirsiniz. Söylemesi bizden denemesi sizden...

SARIMSAK

Sarımsak, kaş çıkmasında çok etkili olan kükürt, selenyum, mineraller, B vitaminleri ve C vitamini gibi vitamin ve mineraller içerir. Sarımsağı rendeden yahut blenderdan geçirip püre haline getirin ve süzün. Suyunu çıkardığınız sarımsağı, masaj yaparak parmaklarınızla kaşlarınıza sürün. 5-10 dk bekletip yıkayın.

HİNT YAĞI 

Hint yağı, kaş dökülmesi için doğal tedavi yöntemlerindendir. Bu yağ, kaş foliküllerini besleyen ve kaş çıkmasını uyaran protein, vitaminler, yağlı asitler ve antioksidanlar içerir. Pamuklu çubuğu aktardan yahut internetten satın alacağınız organik Hint yağına batırın ve kaşlarınıza sürün. 2-3 dakika boyunca parmak uçlarınızla kaşlarınıza hafifçe masaj yapın. En az 30 dakika boyunca veya bir gece boyunca bekletin. Su ile yıkayın.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Gür ve sık kaşlar için Hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz. Çeşitli proteinlerin yanı sıra, Hindistan cevizi yağında bulunan E vitamini ve demir gibi vitaminle mineraller, sağlıklı, kalın kaşlara kavuşmanıza yardımcı olur. Parmak uçlarınıza birkaç damla ılık Hindistancevizi yağı damlatıp, kaşlarınıza sürün. Yahut pamuklu çubuk da kullanabilirsiniz. Kan dolaşımını artırmak için nazikçe birkaç dakika kaş bölgenize masaj yapın. Bir gece kalsın. Ertesi sabah, suyla durulayın.

SOĞAN SUYU 

Kaş ve saç çıkması için doğal bir yöntem arıyorsanız, soğan suyu imdadınıza yetişecektir. Soğan suyu yüzyıllardır kaş çıkarma amaçlı kullanılmıştır. Soğan suyu kükürt içeriği sayesinde kaş bölgesinde kollajen dokuların üretimine yardımcı olur ve kaş köklerini güçlendirir.1 küçük boy soğanı dilimleyip blenderdan geçirin yahut rendeden geçirip püre haline getirin. Hamur kıvamına getirdiğiniz soğanı süzgeçten geçirin. Soğan suyunu kaşlarınıza sürüp 5 dakika boyunca masaj yaparak sürün. Kurumaya bırakın ve soğuk su ile yıkayın. Birkaç hafta boyunca günde bir kez uygulamaya devam edin.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı da kaşlara iyi gelen doğal yağlardandır. Zeytinyağı E vitamini bakımından zengin yapısı sayesinde kaşlarınızın daha hızlı ve kalın çıkmasını sağlar. Yatmadan önce 5 dakika boyunca kaşlarınıza zeytinyağıyla masaj yapın. Bir gece bırakın, sonra ertesi sabah su ile durulayın.Alternatif olarak, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla bal içeren bir karışım hazırlayın. Kaşlarınıza uygulayın ve birkaç dakika boyunca masaj yapın. 30 dakika bekletin ve daha sonra suyla yıkayın. İstediğiniz sonuçları elde edene kadar bu çözümlerden birine günde bir kez devam edin.

ALOEVERA

Aloe vera, kıl foliküllerini besleyen, kaşların daha hızlı ve daha kalın çıkmasını sağlayan enzimler ve nemlendiriciler içerir. Aloe vera yaprağını uzunlamasına kesip içindeki jeli çıkarın. Bu jel ile kaşlarınıza hafifçe masaj yapın. 30 dakika bekleyip suyla durulayın.Alternatif olarak yarım tatlı kaşığı Aloe vera jel ile biraz bal veya Hindistancevizi yağını karıştırıp macun hazırlayın. Kaşlarınıza uygulayın. 30 dakika bekletin ve daha sonra su ile durulayın. En iyi sonuç için birkaç hafta boyunca günde bir kez bu yöntemlerden birini uygulayın.

Yorumlar