Kaş nasıl alınır, doğru kaş alma teknikleri neler?

Kaşlar, ifademizi tamamen değiştirir bu sebeple doğru kaş alma tekniklerini bilmek gerekir! Sizler için kaş alma yöntemlerini hazırladık...

Kaş nasıl alınır, doğru kaş alma teknikleri neler?

Biz kadınlar her zaman bakımımıza özen gösteririz ama içlerinde birtanesi var ki hepimiz için çok önemlidir, kaş bakımı! Kaşlar ifadeyi ve bakışları doğrudan etkiler bu sebeple kaş alırken ve aldırırken çok dikkatli olmamız gerekir. Yanlış yerden çekilen tek bir kıl bile ifademizi değiştirmeye yeter! Günümüzde kalın ve doğal kaşlar moda, bir çok bakım yağını kaşlarımıza sürerek çoğaltmaya çalışıyoruz. Aslında kaşlarımızı doğru yöntemle alır veya aldırırsak kaşlarımızda bize küsmeyecek ve çıkmaya devam edecektir. Sizler için kaş alma tekniklerini hazırladık! Mutlaka okumalısınız...

AĞDA İLE KAŞ ALMA

Ağda, tüy alma yöntemleri arasında en çok tercih edilenlerdendir. Yan etkisi oldukça azdır ve işlem sadece 3-4 dakika sürer. Ağda ile kaş alma uygulamasında sıcak ağdaya ihtiyacınız var. Çok ucuz olan ağda ısıtıcılarıyla ağdanızı istediğiniz ısıda eritebiliyorsunuz. Ağdayı kaşınızdaki istenmeyen tüylerin üzerine sürdükten sonra ağda bezini yapıştırırsınız. Ağda bezini tek seferde tüylerin çıkış yönünün zıt tarafına doğru çektiğinizde o bölgedeki tüyleri tamamen yok edebilirsiniz. Kaş alma işlemine bu şekilde devam ettikten sonra mükemmeli bir yüz güzelliğine sahip olursunuz. Cildinizin ağdaya alerji yapmayacağınızdan emin olun, alerjik test için tüy olan küçük bir bölgeye ağda uygulaması yapmalısınız. Kızarıklık, yaralar, batma ve sulu sivilceler oluşursa ağda uygulamasını bırakmalısınız.

CIMBIZLA KAŞ ALMA

Cımbızla kaş alma işlemi, birçok kişi tarafından tercih edilir ve uygulaması kolaydır. Orta büyüklükteki tüyler için cımbızı rahatlıkla kullanabilir, kaşınıza şekil verebilirsiniz. Şeklin hatlarını oluşturmak için cımbızla tüyler alını, diğer küçük tüyler ağda ve iple tamamen temizlenir. Kaş alma işleminde cımbızın artı ve eksileri bulunur. Kaşınızı almak için cımbız kullanıyorsanız, tüyü çekme yönünüze dikkat etmelisiniz. Tüyü cımbızla sıkıştırdıktan sonra, diğer yöntemlerin aksine tüyle aynı yönde çekme yapmalısınız. Eğer tüy çıkma yönünden tersi yöne cımbızla tüyünüzü çekersiniz canınız oldukça yanar. Ayrıca tüyleri çektiğiniz yerde kanamalar, kızarıklıklar oluşabilir.

Kaş alma  gerçekleşirken cımbızı çekmek istediğiniz tam dibine yaklaştırmalısınız. Kaş şekillendirirken cımbızla yanlış bir tüyü çekerseniz tüm görüntünüzü değiştirebilirsiniz. Bu yüzden yanlış alınan bir kılın bile kaşınızın şeklini bozabileceğini unutmayın. Cımbız büyük ve orta büyüklükteki kıllar için uygundur, küçük tüyleri cımbızla almanız uzun zaman alacaktır ve canınızın daha çok yanmasına neden olacaktır.

İPLE KAŞ ALMA

Bıyıklarınızı ve kaşlarınızı iple alarak pürüzsüz bir görüntü yakalayabilirsiniz. İlk önce büyük kılları cımbızla aldıktan sonra iple tüm küçük tüyleri alabilir, kaşlarınızın görüntüsünü tamamen ortaya çıkarabilirsiniz. Kaş alma işlemi için yarım metre uzunluğunda bir ipe ihtiyacınız var. İpi ikiye katlayın ve sağ elinizi ipe geçirin. Diğer elinizle iki ipi birbirine dolamaya başlayın, ipin bir ucunu dişinizin arasına sıkıştırın ve diğer ucunu sol elinizde tutun. Tüylerin bulunduğu bölgeye ipi yaklaştırarak yavaşça kıvırdığınız ipi çekin. Bu uygulamayı ilk önce kaşlarınızda değil başka tüylerinize uygulayın, ipe alıştıktan sonra kaşınızda işlem yapın.

İple kaş almanın en büyük artısı, birçok kısa tüyü aynı anda alabilmesidir. Cımbızda tek tek tüylerle uğraşırken iple geniş alandaki tüyleri tek seferde alabilirsiniz. Kaş alma işleminden kısa süre sonra bölgedeki kızarıklıklar yok olur. İple kaş almanın diğer avantajı, tüyleri zamanla azaltıyor ve yok ediyor olmasıdır. Tüyleri besleyen hiçbir özelliği barındırmaz ve tüylerin kökünü git gide zayıflatmaktadır. İple kaş almanın eksisi, ağdaya göre tüyleri tek hamlede almıyor olmasıdır. Kaş almaişleminden sonra mutlaka cilde tahrişi giderici krem sürülmelidir. Hassas ciltlerde tüylerin kök kısmında kırmızı benek şeklinde kanamalar olabilir.

Yorumlar