Kaşar nasıl rendelenir meğer hepimiz yanlış yapıyormuşuz!

Meğer kaşar peyniri hep yanlış rendiliyormuşuz! Kaşar parçalarını rendeden kazımaya son veren basit ama etkili bir yöntem Twitter'da TT oldu.

Haşlanmış patatesin, bir çorbanın yada böreğin içine koymak için kullandığınız kaşar peyniri rendeleme şeklinizin yanlış olduğunu söylesek ne düşünürsünüz?

Kormayın yalnız değilsiniz galiba bugüne kadar hepimiz kaşarları yanlış rendeledik. Kaşarı rendelemenin yaygın yolu rendeyi bir tabağa dikine yerleştirmek ve peynir parçasını yukarıdan aşağıya doğru kaydırmaktan geçiyor. Ancak peynir rendelemenin daha doğru yolu, rendeyi yatay koyup peynirini de sağa sola çekerek rendelemekten geçiyormuş. Bu yöntem sayesinde peynir parçaları rendeye yapışmayacak ve doğrudan rendenin içinde birikecek. Ayrıca peynir parçası üzerinde kontrolünüz de daha kolay olacak. 

TWITTER'DA TT OLDU

İngiltere'de bir Twitter kullanıcısı peynir rendelerken çekilmiş bir videosun sosyal medya hesabına ekledi ve şöyle yazdı: "Bugün bir peynir rendesinin nasıl kullanıldığını öğrendim. Bir yaşıma daha girdim. Aptal hissediyorum."

Video kısa sürede 60 binden fazla beğeni 20 binden fazla yorum aldı. Yorumlardan bazılarında "Peynir rendelemek ve rendeye bakışımız bir daha asla aynı olmayacak, Her şey daha mantıklı" diye yazıldı. 

Twitter kullanıcısının paylaştığı videoyu haberimizdeki playerdan izleyebilirsiniz.

Yorumlar