Kaşık dökmesi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir ister tatlı ister tuzlu!

Kaşık dökmesi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Kahvaltıda değişik bir tat arayanlar buraya! İster tuzlularla ister tatlılar tüketebileceğiniz enfes tarif!

Kaşık dökmesi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir ister tatlı ister tuzlu!

Bugün siz elmaelma.com okuyularımız için harika bir lezzet hazırladık. Kahvaltı sofralarınızı renklendirmek istiyorsanız bu tarif tam size göre. İster peynir-zeytin gibi tuzlu yiyeceklerle tüketebileceğiniz, isterseniz de reçel gibi tatlı yiyeceklerle yiyebileceğiniz enfes bir tattan bahsediyoruz. İşte malzeme listesi ve hazırlamışı ile kaşık dökmesi tarifi! 

MALZEMELERİ: 

1,5 su bardağı un, 2 adet yumurta,1 çay bardağı sıvı yağ,1 paket kabartma tozu, 3/4 su bardağı yoğurt,1,5 yemek kaşığı süzme yoğurt,1,5 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI: 

Bir karıştırma kabı çıkarın. İçine yumurtaları kırıp çırpın. Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Ardından içine un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Karıştırırken unun topaklanmamasına dikkat edin. Son olarak tuz ve şekerini de ekleyip son bir kez karıştırın ve işte hamurunuz hazır.Yanmaz yapılmaz bir tavayı ocağa alın, yağlayıp ısıtın. Ardından hazırladığınız hamurdan bir kaşık kadar koyup yine yanlarından kaşıkla düzeltin ve yuvarlak bir şekil almasını sağlayın. Spatulayla çevirerek arkalı önlü pişirin, tüm hamur bitene dek bu işlemi tekrar edin.İster üzerine pudra şekeri serperek ister reçellerle isterseniz de peynir-zeytin gibi tuzlu malzemelerle afiyetle tüketin.

 

Yorumlar