Kaygana nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enfes bir lezzet!

Kaygana nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kahvaltı sofralarınızın yeni gözdesi olmaya aday bu tarifi denemeye ne dersiniz?İşte kaygana tarifi!

Kaygana nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enfes bir lezzet!

 Bugün yöresel bir tarifle karşınızdayız. Pazar kahvaltılarınızı renklendirmeye ne dersiniz? Kayganayı pek çok yöremizde görsek de en meşhuru ve en bilineni Karadeniz mutfağına ait olan versiyonu. Bu tarifimiz Karadeniz mutfağına hayranlık duyanlar için birebir! Peki kaygana nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile kaygana tarifi! 

MALZEMELER: 

4 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1/3 demet maydanoz, 1/3 demet dereotu, 3 dal taze soğan, 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI: 

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın ve bu karışıma ilave ederek güzelce karıştırın. İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocakta ısıtın. Harca 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun, yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın. Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde bir miktar yağ ilave ederek bu şekilde pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

 

Yorumlar