Kedi dili tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir

Kedi dili tatlısı nasıl yapılır? Kedi dili tatlısı malzemeleri nelerdir? İşte tadına doyamayacağınız bu lezzetin tarifi!

Kedi dili tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir

Kedi dili tatlısı nasıl yapılır? Kedi dili tatlısı malzemeleri nelerdir? Özellikle ismiyle çocukların ilgisini çeken bu lezzete siz de bayılacaksınız. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifi siz elmaelma.com okuyucularımız için hazırladık. Sevdikleriniz bu lezzete hayran kalacak.Şimdiden afiyet olsun.!

MALZEMELER:

 1 paket kedidili bisküvi

1 paket krem şanti

1,5 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 paket çikolata sos 

YAPILIŞI:

Püf noktası: Kedi dillerini şerbetin içerisinde fazla bekletmemeye çalışın, dağılmaması için. Ayrıca dilerseniz hazırladığınız şerbetin şeker seviyesini azaltıp, bal koyabilirsiniz hatta vanilya damlaları damlatırsanız farklı bir lezzet elde etmiş olursunuz.İlk olarak krem şantiyi hazırlayıp, buzdolabında soğumaya bırakın.
Şerbeti için bir tencereye su ve şekeri alıp, kaynayana kadar pişirin. Limon suyunu ekleyin ve biraz daha kaynatarak ocaktan alın. Soğumaya bırakın.Ilıyan şerbete kedi dillerini batırın ve fazla bekletmeden çıkartın. Üzerlerine ister bir sıkma torbası ile, isterseniz bir kaşıkla krem şanti sürün. Diğer kedi dili ile üzerini kapatın.Bir tencerede çikolata sosu pişirin ve hafif ılıtın.Kedi dillerinin üzerilerine gezdirin.Dolapta 1-2 saat dinlendirip süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar