Kedi dili tiramisu tarifi nedir tatlı zevkinize bir yenisini ekleyin!

Kedi dili tiramisu nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeler nelerdir? Tatlı lezzetlerinize bir yenisini eklemek isteyenler için 'Kedi dili tiramisu' tarifi!

Kedi dili tiramisu tarifi nedir tatlı zevkinize bir yenisini ekleyin!

Kedi dili tiremisu nasıl yapılır? Kedi dili tiremisu tarifi nedir? Kedi dili tiremisu tarifinin malzemeleri nelerdir? gün içerisinde tatlı krizleriniz bastırınca pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir tatlı tarifi ile yeniden karşınızdayız! Lezzetine doyamayacağınız tarif olan kedi dili tiremisuyu elmaelma.com okurları için hazırladık! Sizde en kısa sürede bu tarifi deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

1 paket kedi dili bisküvi
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
200 gram mascarpone peyniri 
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı kahve
2 yemek kaşığı kakao

Yapılış aşaması; Tiramisunun kremasını hazırlayarak işe başlayın. Orta boy bir tencereye unu, yumurtanın sarısını, şekeri, vanilyayı koyun. Üzerine sütü azar azar ekleyin ve karıştırın. Kıvamı iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvam aldığında ocaktan alın.

İçerisine mascarpone peyniri ilave edin ve mikser yardımıyla yaklaşık 5 dakika kadar çırpın. Tekrar ocağa alın ve birkaç dakika daha bu şekilde pişirin. Altını kapatarak soğumaya bırakın. Bir kasenin içine su, şeker ve kahveyi alın, iyice karıştırın. 40×40 ebatlarındaki tepsiye, tepsiyi kaplayacak şekilde bisküvileri dizin.
Bisküvilerin üzerine hazırladığımız karışımı azar azar kaşık ile dökün ya da bisküvileri bu karışıma batırıp çıkarın ve tepsiye dizin.

Kremanın yarısını tepsiye dizdiğimiz bisküvilerin üzerine döküp, bir kaşık yardımıyla eşit miktarda dağıtın. Islatılmış bisküvilerin geriye kalanından bir kat daha çıkın. Üzerini kremanın geriye kalanıyla iyice kaplayın. Buzdolabından en az 4 saat bekletin. Servis etmeden önce tiramisunun üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpin

Yorumlar