Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? Kemalpaşa tatlısının malzemeleri nelerdir? Hazır gıdaya savaş açtık, Kemalpaşa tatlımızı kendimiz yaptık.

Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için leziz mi leziz kemalpşa tatlısını yapmaya karar verdik. Marketlerde satılan Kemalpaşa tatlısına savaş açtık, el emeği tatlımızı yapmaya karar verdik. Kemalpaşa tatlısının tarifi ve malzemeleri içeriğimizde...

MALZEMELER

2 adet yumurta
300 gram tuzsuz beyaz peynir
8 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri tencereye alın. Toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kemalpaşa tatlısının hamurunu hazırlamak için; derin bir karıştırma kabında tuzsuz beyaz peyniri rendeleyin. Yumurtaları katıp, rendelenmiş tuzsuz beyaz peynirle birlikte krema halini alana kadar elinizle karıştırın. İrmik, elenmiş un ve kabartma tozu kattığınız hamuru kıvam alana kadar yoğurun. Yumuşak bir kıvamda olan yağsız hamuru cevizden biraz daha küçük olacak şekilde parçalara ayırın. Elinizle yuvarladığınız hamurları, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kemalpaşa tatlılarını, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra oda sıcaklığında dinlenen ve ilk sıcaklığı giden kemalpaşa tatlılarını kaynamakta olan sıcak şerbet karışımına atın. Şerbet içinde şişmesi ve yumuşaması için ters yüz ederek 10 dakika daha pişirdiğiniz tatlıları dikkatli bir şekilde servis tabağına alın. Kalan şerbeti üzerlerine gezdirdiğiniz tatlıları, soğuduktan sonra servis edin.

Yorumlar