Kesme muhallebi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz mi leziz!

Kesme muhallebi nasıl yapılır? Bu muhallebi bildiğiniz tüm muhallebileri unutturacak kadar değişik! Hem pratik hem lezzetli!

Kesme muhallebi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz mi leziz!

Bildiğiniz tüm muhallebi tariflerini unutturacak bir muhallebiyle karşınızdayız. Bu lezzet diğerlerine pek benzemiyor. İki renkli kesme muhallebi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? diyorsanız doğru yerdesiniz. İster çay saatlerinde olsun, işter akşam yemeklerinden sonra, her daim tüketebileceğiniz bu lezzete hem siz hem sevdikleriniz bayılacak!

MALZEMELER: 

1 litre süt,9 yemek kaşığı irmik,9 yemek kaşığı toz şeker,1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi,1 yemek kaşığı tereyağı,2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için: 1 adet çikolata sosu 

Püf noktası: 

İçerisine limon kabuğu rendesi yerine, portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Hatta damak zevkinize göre tamamen sade de yapabilirsiniz. Üstündeki çikolata sosu hazır olarak temin edebileceğiniz gibi, kendiniz de yapabilirsiniz. Baton kek kalıbı daha şık bir görüntü elde etmenizi sağlar ama sevdiğiniz farklı şekilli bir kalıba da dökebeilirsiniz. Buzdolabında minimum 1 saat, mümkünse bir gece bekletmeniz çok daha iyi olacaktır.

HAZIRLANIŞI: 

Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin.
Karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyince altını kapatın.Baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün.Diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın.Kalıbın içerisindeki muhallebi oda ısısına geldiğinde, buzdolabına kadırın ve minimum 1 saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin.Streç filmi üstünden kaldırın, çikolata sosla süsleyerek servis edin.

Yorumlar