Kestaneli sufle nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Sufle denince akan sular duruyor! Bugün sizler için tadını damaklarda bırakan ''Kestaneli sufle'' tarifini sizler için hazırladık.

Kestaneli sufle nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Elmaelma.com okurları için bugün dayanılmaz tatlı krizlerinizde sizie lezzet verecek ''Kestaneli sufle'' tarifi ile karşınızdayız! Yapılışı oldukça kolay ve pratik olan kestaneli sufleyi sizde mutfaklarınızda deneyebilir, misafirlerinize bu eşsiz lezzeti tattırabilirsiniz. Eee hadş ne bekliyoruz o zaman hadi başlayalım...

MALZEMELERİ

2 adet yumurta

100 gram beyaz çikolata

100 gram tereyağı

80 gram toz şeker

80 gram un

4 adet kestane şekeri

Yapılış aşaması; Küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin. Elenmiş un ekleyip kısa bir süre kavurun. Küçük küplere ayırdığınız beyaz çikolatayı katıp tereyağının sıcaklığıyla erimesini sağlayın.
Ayrı bir kapta toz şeker ve yumurtaları homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Püre haline getirilmiş kestane şekerlerini katın.

Ocaktan alıp ılık bir kıvama getirdiğiniz tereyağlı ve beyaz çikolatalı karışıma şekerle çırpılmış yumurtaları katıp son bir kez karıştırın. Yağlanmış ve hafifçe unlanmış sufle kaplarına paylaştırdığınız sufle karışımını önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika arasında pişirip dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yorumlar