Kıl dönmesi nedir neden olur ve belirtileri nelerdir?

Genellikle anüs bölgesinde görülen kıl dönmesi kişinin günlük hayatını çok fazla etkiler! İşte kıl dönmesi ile ilgili bilmedikleriniz...

Kıl dönmesi nedir neden olur ve belirtileri nelerdir?

Kıl dönmesi, genelde 15-35 yaşları arasında hem kadın hem de erkeklerde görülen bir deri hastalığıdır! Çoğunlukla anüs bölgesinde görülsede diğer bölgelerde de kıl dönmesi sorunu yaşanabilir. Kıl dönmesi, saçların dökülmesi ve kuyruk sokumu bölgesinde kalması sonucunda deri altına girmesi nedeniyle oluşur, uzmanlar bu bilgileri doğrulamaktadır. Kıl dönmesi vücudun şu bölgelerinde görülür; göbek bölgesinde, koltukaltı bölgesinde, yüz bölgesinde, bacaklarda ve en çok kuyruk sokumu bölgesinde...

KIL DÖNMESİNİN BELİRTİLERİ

Kuyruk sokumunda şişlik 

Kuyruk sokumunda şişlik oluşması kıl dönmesinin en önemli belirtileri arasındadır. Büyüklüğü bir nohut tanesi büyüklüğünde olduğu için ilerlediği takdirde yumurta büyüklüğüne bile neden olmaktadır.  Bu şişlikler büyüdüğünde içerisinde apse oluşturmaktadır.  Bu apse boşaltılmadığı takdirde makat akıntısı durumu meydana gelmektedir ve bu durum oldukça sıkıntılı bir durumdur.

Ağrı 

Makat bölgesinde büyümeye başlayan şişlik beraberinde ciddi ağrıları meydana getirmektedir. Kıl dönmesi sorunuyla meydana gelen ağrı,  ilerleyen zamanlarda şiddetli ağrıları beraberinde getirebilir. Kıl dönmesiyle meydana gelen ağrı genellikle hemoroit ve kabızlık gibi durumların varlığından şüphelenerek, ihmale uğrarlar.

Apse oluşumu 

Kıl dönmesi nohut büyüklüğüne gelmeye başladığı andan itibaren uzman bir hekimden yardım alınmalıdır. Aksi takdirde daha fazla büyür ve ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlayabilir. Bu nedenle kıl dönmesinde yer alan apse büyümeden için boşaltılmalıdır. 

İç çamaşırının ıslanması 

Oluşan iltihap sonucunda iç çamaşırının arka kısmında ortaya çıkan sarı renkte bir akıntı varsa eğer kıl dönmesinden şüphelenilmesi gerekmektedir.

Kuyruk sokumu kısmında delik

Kıl dönmesinin ilk belirtileri arasında kuyruk sokumunda delik oluşması durumu yaygındır. Aynı zamanda giriş deliği olarak da anılan bu sorun bir ya da birden fazla noktada olabilir. Kıllar kuyruk sokumuna girerken oluşturduğu bu delik çıplak gözle bile bakıldığında kolayca anlaşılmaktadır. Kıl dönmesi erken fark edildiğinde bitkisel olarak da tedavi edilebilen bir hastalıktır. Kıl dönmesi ilerlediği takdirde bitkisel yöntemlerin hiçbir faydası olmayacaktır...

TEDAVİSİ

Bu belirtilerden herhangi bir tanesi bile sizde mevcutsa mutlaka bir uzmana görünmelisiniz, uzmanın vereceği bir tedavi ve ilaç yöntemini kullanabiliri uzmanın uygun görmesi sonucu ameliyat olarak sorunu çözebilirsiniz.

Yorumlar