Kilo aldırmayan kahvaltı çeşitleri 2 dakikada hazırlayabilirsiniz!

Fitliğinizi korumak için kahvaltıyı es geçenlerdenseniz sizin için hazırladığımız düşük kalorili kahvaltı önerilerine göz atabilirsiniz!

Kilo aldırmayan kahvaltı çeşitleri 2 dakikada hazırlayabilirsiniz!

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Güne enerjik başlamak ve dinç olmak için mutlaka kahvaltı yapılması gerekmektedir. Ancak her ne kadar bu öğün oldukça önemli olsada sabah çalışanlari okula gidenler veya kilo almak istemeyenlerin es geçtiği bu öğün bütün gününüzü olumsuz yönde etkiliyor! Özellikle kilo problemi olanlar için görmezden gelinen kahvaltıyı es geçmek yerine kalorisi oldukça düşük olan kahvaltı çeşitlerini elmaelma.com olarak bir araya getirdik! İşte kilo aldırmayan kalori değeri oldukça düşük olan pratik kahvaltı çeşitleri...

JAMBONLU BİBERLİ TOST- 322 kcal

Malzemeler;  2 dilim kepekli tost ekmeği, 1 dilim dana jambon, 1 dilim beyaz peynir, taze kırmızı biber, yeşillik

MANTARLI YUMURTA-306 kcal

Malzemeler; 2 yumurt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı dilimlenmiş mantar, 2-3 adet cherry domates, 2-3 yaprak roka, 1 dilim tam tahıllı ekmek

Her gün peynir ve zeytin ile kahvaltı yapmaktan sıkıldıysanız, mantarlı yumurta tarifini deneyebilirsiniz. Bu kahvaltı, 2 dilim peynir + 5 adet zeytin + 1 dilim tam tahıllı ekmek ile eşdeğerdir. Mantarları zeytinyağında soteledikten sonra üzerine bir kâsede çırpılan yumurtaları ekleyerek pişirebilir, yanında domates, roka ve tam tahıllı ekmek ve şekersiz bitki çayı ile tüketebilirsiniz.

SİMİT VE PEYNİR- 318 kcal

Malzemeler; Yarım tahıllı simit, 2 dilim beyaz peynir, yeşillik

Susamlı beyaz simit yerine, tam tahıllı simidi tercih etmek daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Yarım tahıllı simidi, 2 dilim tam tahıllı ekmek yerine tüketebilirsiniz.

ÇİLEKLİ MÜSLİ- 253 kcal

Malzemeler; 4 çorba kaşığı müsli, 1 tatlı kaşığı bal, 1 bardak yağsız süt, 5-6 adet çilek

İçinde çilek olan bir öğüne kim hayır diyebilir ki? 4 çorba kaşığı müsliyi, 2 dilim ekmek yerine yiyebilirsiniz. İçine süt, çilek ve balı da ekleyerek hem tatlı ve keyifli, hem de besin değeri yüksek bir kahvaltı yapabilirsiniz.

 

Yorumlar