Kilo vermenin yolları neler obezite tedavisinde genetik beslenme nedir?

Kilo vermenin yolları nelerdir? Obez tedavisinde genetik beslenme nedir? gibi soruların yanıtını Gentest Enstitüsü Direktörü Dr. Serdar Savaş yanıtladı.

Kilo vermenin yolları neler obezite tedavisinde genetik beslenme nedir?

Obez tedavisi nasıl olur? Obez tedavisinde yeni yöntemler ve sağlıklı kilo vermek için genetik beslenme yöntemleri geliştirildi. Genetik kodlara göre beslenildiğinde obez hastaları kolayca kilo verebiliyorken kilolarından kurtulmak isteyen bireyler de rahatlıkla kilo vermeyi başarıyor. Gentest Enstitüsü Direktörü Dr. Serdar Savaş  genetik beslenme ile kilo verme yöntemlerini anlattı.

GENETİK KODLARINIZA GÖRE BESLENİN!

Günümüzde en önemli sağlık sorunlarından biri obezite, yani kilo problemi. Vücutta aşırı yağ depolanması ile ortaya çıkan ve enerji metabolizması bozukluğu olan obezite, başta diyabet olmak üzere hipertansiyon, hiperlipidemi, koroner kalp hastalığı, kanserler ve daha birçok önemli hastalığa neden oluyor.

BESİNLER KİŞİYE ÖZEL OLMALI

Obezite, artık dünyada çözümü öncelikli bir sorun. Bu sorunda başarılı bir tedavinin yolu ise ‘nutrigenetik’den (beslenme genetiği) geçiyor. Nutrigenetik, besinlerin kişiye özel olarak, bireyin genetik yapısına bağlı etki mekanizmalarını araştırarak DNA zincirinde bulunan genetik zayıflama kodlarının çözümlenmesi ile başarılı sonuçlar elde etmeyi sağlıyor.

İDEAL KİLOYA ULAŞABİLİRSİNİZ 

Ülkemizde Gentest Enstitüsü tarafından, TÜBİTAK’ın desteğiyle geliştirilen GentestObesity uygulaması ile, genetik biliminin farklı disiplinleri ve nutrigenetik bilimi ışığında yapılan detaylı analizlerle kişiye özel olarak ideal kiloya ulaşmayı sağlayacak etkili önlemler sunuluyor.

BİR BESİN BAZISI İÇİN RİSK BAZISI İÇİN İSE FAYDALI OLABİLİYOR

Kilo probleminin temelinde genetik yatkınlığın olduğunu belirten Gentest Enstitüsü Direktörü Dr. Serdar Savaş, dengesiz beslenme ve hareketsizlik gibi yaşam tarzına bağlı nedenlerin kilo artışına sebep olduğunu belirtiyor. Dr. Savaş, “Bireylerin genetik yapıları doğrultusunda besinlere verdiği yanıtlar farklıdır. Bir besinin belirli bir miktar alımı bazı bireyler için risk iken, diğerlerine yarar sağlayabilir. Bu çeşitliliğin önemli bir kısmından, bireyler arası genetik farklılıklar yani polimorfizmler sorumludur. Dolayısıyla bir besin maddesinin bireyin sağlığını ne yönde ve ne kadar etkileyeceği, o kişinin genetik yapısına bağlıdır. Bu noktada beslenme planının ve besin desteklerinin (vitamin, mineral ve diğer besin destekleri) bireylerin genlerine uygun olması ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Günümüzde genetik ve nutrigenetik bilimi sayesinde geliştirdiğimiz GentestObesity uygulaması ile bireyin kilo verememe nedenlerini ortaya çıkararak, genlerine özel hazırladığımız plan çerçevesinde sağlıklı kilo vermesine ve verdiği kiloyu yıllarca korumasına yardımcı oluyor ve birçok istenmeyen sağlık sorununun ortaya çıkmasını engelleyerek etkili bir koruma sağlıyoruz” diyor. GentestObesity, beden kütle indeksi 30’un üzerinde olan, genetik yapısı doğrultusunda sağlıklı ve kalıcı kilo vermeyi hedefleyen her bireye uygulanabiliyor.

KİŞİYE ÖZEL TESTLER

Ülkemizde gen testleri koruyucu tıp uygulamalarının yaygınlaşmasıyla hayatımıza girdi. Gentest Enstitüsü’nün genetik analiz ve değerlendirme programı olan Gentest, Hacettepe Üniversitesi Teknokent’te Türk halkının özellikleri dikkate alınarak 2004-2009 yılları arasında geliştirilmiş bir program. TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın desteklerini alan Gentest, bu alanda birçok uluslararası başarıya da sahip. Avrupa Birliği Toplum Sağlığı GenomBilim Network’ü tarafından ‘Avrupa’daki En İyi Uygulama’ seçilen Gentest’in farklı ihtiyaçlar için farklı test uygulamaları mevcut.

Yorumlar