Kilo yapan şeyler nelerdir? Uykusuzluk kilo yapar mı?

Fazla kilolardan kurtulmak için çok fazla çaba sarf ediyoruz ancak kilo almak sadece yemek yemekten ibaret değil. Yemek yemeden de kilo alabiliyorsunuz dikkat!

Kilo yapan şeyler nelerdir? Uykusuzluk kilo yapar mı?

Yapılan araştırmalara göre kilo alma sebepleriniz arasına bir yenisi daha eklendi! Fakat bu sebep diğerlerine göre biraz farklılık gösteriyor!Yapılan araştırmalara göre vücudu uykusuz bırakmak kişide kilo problemlerine neden oluyor! Eğerki günlük yaşamınızda uykusuzluğu alışkanlık haline getirdiyseniz ve üstüne üstünlük fazla kilolarınızdan şikayetçiyseniz dikkat!

Gece uzun süreli uykusuz kaldığınızda ertesi gün daha fazla aç hissediyorsunuz değil mi? yapılan araştırmalara göre bu durumun kesin bir kanıt olduğunu gösteriyor. Gece vücudu uykusuz bıraktığınızda kaç kalori aldığınızın farkında mısınız? Avrupa Klinik Beslenme Dergi'sinde yayınlanan bir araştırmada kişilerin yorgun ve uykusuz olduğunda ne kadar kalori aldığını ortaya çıkardı.Geçtiğimiz yıllarda uykusuzluğun ve yorgunluğun obezite ve diyabet hastalıkları ile ilişkili oladuğu ortaya çıkmıştı. Yapılan yeni araştırmaarda ise yaşları 18 ve 50 arasındaki kadın ve erkeklerden 172 kişi incelendi.

uykusuzluk kilo yapar mı

7 ve 12 saat uyuyan düzenli uykusunu alanlar ile 3 saatini yatakta geçirenler olarak iki farklı grup incelendi. Bunun sonucundayeteri kadar uyuyamayanlar uyuyanlara göre ertesi gün ortalama olarak 385 kalori aldığı ortaya çıktı.

Yorumlar